Žena iz Petrinje: Pleter dijelio varivo s mesom iz konzerve i grah s okusom zagorenog

Foto: Facebook

DRUŠTVENIM mrežama počele su se širiti slike današnjeg menija za koji građani s područja pogođenih potresom kažu da ga je pripremila državna tvrtka Pleter. 

Građanka Petrinje Gordana Barić napisala je kako su pripremili varivo iz konzerve, a da je grah imao okus po zagorenom. 

Današnji ručak u Petrinji, na trgu od pletera,varivo iz konzerve bez okusa i grah sa okusom zagorenog 😡 EDIT nemojte me...

Posted by Gordana Barić Goga on Tuesday, January 12, 2021

"Stavljali su meso iz konzerve i bilo je bez okusa, a volonteri koji nisu povezani s Pleterom su zbog negodovanja dijelili građanima po komad šunke", rekla je Barić koja je danas prvi put jela na petrinjskom Trgu i dodala kako su se volonteri ogradili od Pleterovog kuhanja. 

"Taj obrok ne vrijedi 30 kuna. Evo, spremila sam dio obroka i svatko može osjetiti da je to zagoreno. Ne vrijedi ni pet kuna", rekla je Barić za Index. 

Pleter je danas objavio da je na meniju grah. 

Upravo se vrši podjela graha kojeg je Pleter-usluge d.o.o. pripremio i dostavio na lokaciju. Volonteri HCK su podijelili potrebitima obrok.

Posted by Pleter-usluge d.o.o. on Tuesday, January 12, 2021

Podsjetimo, Pleter je objavio kako će njihovi obroci koštati između 20 i 30 kuna po obroku. Naravno, obrok neće plaćati stanovnici, već svaki porezni obveznik.

>> Pleter će u Petrinji kuhati za 20 do 30 kuna po obroku. U saboru je ručak 15 kuna

Pleter demantirao fotografiju o navodno njihovom obroku koja kruži društvenim mrežama

Nakon što su se na društvenim mrežama pojavile fotografije navodnih obroka koje je ta tvrtka jučer pripremila za stanovništvo pogođeno potresom, iz Pletera su demantirali da se radi o njihovom obroku, a osvrnuli su se i na ostala nagađanja o cijeni svoje usluge. 

“U tom pogledu, želimo obavijestiti javnost da je jučer na meniju Pletera bio vinogradarski gulaš, a ne rižoto koji je na fotografijama prikazan. Kako bi spriječili daljnje dezinformacije, obavještavamo Vas da će na današnji dan društvo isporučiti vojnički grah kao glavni obrok, a u cilju suzbijanja ovakvih lažnih i uznemiravajućih informacija nastaviti ćemo s praksom objave dnevnih menija”, stoji u priopćenju.

Istaknuli su kako cijena pojedinog obroka još nije formirana jer “ona ovisi o normativu obroka, broju lokacija podjele te angažiranom broju djelatnika”, a da će konačna cijena biti formirana isključivo po stvarno utrošenim resursima.

"Nepotrebne i neopravdane rasprave"

Sa žaljenjem su, kažu, primijetili da trud koji su djelatnici Pletera u okolnostima epidemije uložili od prvog dana potresa nije u središtu pozornosti, već da se pozornost usmjerava u "nepotrebne i neopravdane rasprave" koje su u pravilu utemeljene i na netočnim informacijama.

Kako su istaknuli, svakodnevno predano rade na održavanju i podizanju kvalitete usluge, u redovnim i izvanrednim okolnostima. 

Dodali su da svi volonteri i ljudi dobre volje koji su se stavili na raspolaganje u pomoći potresom pogođenom stanovništvu zaslužuju sve zahvale i priznanje, ali i da priznanje jednako tako zaslužuju i zaposlenici tvrtke Pleter jer se radi o ljudima koji dijelom i sami potječu s potresima pogođenog područja te su i osobno pogođeni njegovim posljedicama.

Iz Pletera su istaknuli kako oni, unatoč tome što su tvrtka u stopostotnom vlasništvu države, nisu korisnici državnog proračuna te da plaće za radnike osiguravaju isključivo iz vlastitih prihoda.

Pleteru smo poslali upit u vezi situacije. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz potres instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: potres

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.