Žestok ruski napad na sjeveroistoku Ukrajine. Poginulo troje ljudi, među njima dijete

Foto: Profimedia

Ukrajina je danas objavila da su najmanje tri osobe poginule u napadu ruskih bespilotnih letjelica u gradu Sumi na sjeveroistoku zemlje, koji se nalazi oko 30 kilometara od ruske granice.

Regionalna vojna uprava objavila je na Telegramu da je među poginulima jedno dijete, dok je jedna osoba ozlijeđena. U napadu su, kako se navodi, oštećena dva stambena objekta.

Napadi na više regija

Ukrajinsko ratno zrakoplovstvo objavilo je na Telegramu da je protuzračna obrana te zemlje oborila 42 od 60 bespilotnih letjelica koje je Rusija lansirala iznad Sumija, kao i regija Dnjepropetrovsk, Čerkasi, Donjeck, Zaporožje, Kijev, Herson i Harkov.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski potvrdio je da su tri osobe ubijene tijekom napada na Sumy na društvenoj mreži X, navodeći da se takvi napadi mogu prevladati samo globalnim jedinstvom. “Ulaganja u proizvodnju oružja u Ukrajini. Dalekometni napadi na rusku vojnu logistiku, vojne aerodrome i vojne baze. Sve to može zaštititi od ruskog terora, ali mora biti dovoljno da život prevlada nad ruskom agresijom”, dodao je Zelenski.

Ruske vlasti nisu komentirale ukrajinske tvrdnje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.