HNS-ov župan uhljebio ženu i punicu u osnovnu i srednju školu?

Foto: FAH/Google Street View

IMENOVANJE političkih podobnih je problem s kojim se cijela Hrvatska nosi. Ali takvo ponašanje koje se provodi čak i u školskim odborima, u Varaždinskoj županiji, postala je dugogodišnja praksa, prenosi Regionalni.com

Politički podobna imenovanja

U Srednjoj školi Ludbreg, koju pohađa učenik koji je inače bivši član Foruma mladih SDP-a, otkrilo se kako je njegova razrednica bila članica SDP-a, ali i predsjednica Školskog odbora, Ivana Pomahač. U Školskom odboru dosad su bile još dvije članice SDP-a te HNS-ovka; Ivana Škorjanec, Kristina Mirčetić Petrin i Petra Pokec.

I dok je u školu pozvana prosvjetna inspekcija koja bi trebala utvrditi je li bilo propusta, župan Predrag Štromar je sve tri dosadašnje članice smijenio i u Školski odbor imenovao troje uglednih ravnatelja varaždinskih srednjih škola; Janju Banić, Katicu Kalogjera Novak i Dražena Košćaka, prenosi Regionalni.com

Stvari su se otele kontroli

Takva odluka govori da su se stvari u Srednjoj školi Ludbreg otele kontroli, jer u drugim školama kriterij za imenovanje članova nisu bili iskustvo i znanje.

Štromar je, naime, u Školski odbor Gospodarske škole Varaždin prošli mjesec, dakle u prosincu, imenovao direktora Varkoma Vladu Vlašića i financijskog direktora te tvrtke Ratka Špirelju.

Obojica su, baš kao i župan, članovi HNS-a.

Sestrična i punica

Tajnik županijskog HNS-a Zlatan Mošmondor je član Nadzornog odbora Varkoma, a Štromar ga je imenovao u čak dva školska odbora. Iako je iz Lepoglave, on je član školskih odbora OŠ Ljubešćica i OŠ Visoko.

Župan je svoju sestričnu Snješku Žmegač i predsjednicu viničkog HNS-a imenovao pak u Školski odbor Srednje škole Arboretum Opeka Vinica. Uz to, imenovao je i svoju punicu Katicu Abraham u Školski odbor OŠ Vinica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.