Župan Posavec: Maltretirali su ministra i premijera da im se preda bolnica. Neće ići

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nakon što je Upravno vijeće Županijske bolnice Čakovec novim ravnateljem bolnice imenovalo pravnika Nikolu Hrena, o tome se očitovao međimurski župan Matija Posavec, koji je najavio da će na tu odluku dati negativno mišljenje jer se radi o "stranačkom ravnatelju".

Na natječaj za novog ravnatelja javili su se donedavni ravnatelj Igor Šegović i predstojnik čakovečkog HZZO-a Nikola Hren, koji je na prošlim lokalnim izborima bio HDZ-ov kandidat za zamjenika župana. Posavec je rekao kako se pokazalo da je bio u pravu kada je tvrdio da je cjelokupna reforma zdravstva u Hrvatskoj poslužila kako bi državna vlast preuzela osnivačka prava općih i županijskih bolnica.

"Reforma je služila da se imenuju stranački podobni članovi Upravnog vijeća koji će odabrati stranačkog ravnatelja, bez obzira na javni natječaj, bez obzira na to što dosadašnjem ravnatelju nije završio mandat i što se nisu ispoštovale neke zakonske odredbe", kazao je župan.

"Ovo je stvar principa"

S obzirom da se o izboru ravnatelja treba pribaviti prethodno mišljenje čelnika izvršnog tijela jedinice lokalne samouprave, u ovom slučaju Međimurske županije, Posavec je odlučio dati negativno mišljenje.

"Ovo je stvar principa, da nitko ne pomisli da ćemo šutjeti na nepravdu, da će nam bez pitanja nešto uzeti ili pokušavati gospodariti ustanovama od našeg strateškog značaja. Mi Međimurci se moramo oduprijeti porobljavanju institucija na našem području", poručio je Posavec.

Naglasio je i da novo Upravno vijeće niti jednom nije zatražilo sastanak s njime, kako bi se upoznali s planovima i ulaganjima, već su "pisali anonimna pisma u kojima su vrijeđali Šegovića, članicu dosadašnjeg Upravnog vijeća, liječnike i njega osobno".

"Maltretirali su ministra i premijera da im se preda bolnica, koja će očito služiti da bude njihova stranačka igračka. Takav stav, takvo ponašanje, to neće ići", kaže Posavec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.