Župan želi službeni auto od 51.000 eura. Može biti samo jedan model i to dizel

Foto: FaH, Netcarshow

KOPRIVNIČKO-križevačka županija raspisala je natječaj za nabavku službenog automobila putem operativnog leasinga procijenjene vrijednosti od 51 tisuće eura. Prema natječajnoj dokumentaciji, župan Darko Koren želi da automobil bude obavezno dizel, s minimalno 140 kW, automatik sa sedam brzina i metalik crne boje.

Bez komentara na primjedbu da je natječaj namješten samo za jedan tip automobila

Iz natječajne dokumentacije također je razvidno kako uvjeti natječaja odgovaraju isključivo modelu Škoda Superb. Upitali smo ured župana Korena zašto je u pitanju baš taj model te da nam eventualno navedu, ako nismo u pravu, bilo koji drugi model automobila koji ispunjava uvjete natječaja. 

"Natječaj je otvoren za sve leasing kuće koje mogu ponuditi uslugu leasinga za službeno vozilo bez obzira na model, a koji zadovoljava tražene funkcionalne specifikacije vozila", stoji u odgovoru koji smo dobili iz ureda župana. 

Naglasimo kako smo upit uredu župana vezano za natječaj poslali u utorak, 15. listopada, a odgovor smo dobili 17., u četvrtak popodne. U međuvremenu, kako je vidljivo na službenim stranicama Elektroničkog oglasnika javne nabave, tehnički uvjeti natječaja su izmijenjeni i to 16. listopada, dan nakon slanja našeg upita. No, krenimo redom. 

U Koprivničko-križevačkoj županiji na vlasti je župan Koren. Riječ je o dugogodišnjem HSS-ovom županu, koji je na vlasti od 2008. godine. Dolaskom Kreše Beljaka na čelo te stranke, Koren napušta HSS sa skupinom istomišljenika. Tada je oformio "Mrežu Nezavisnih Lista", a koju je usko vezao uz HDZ-ovu politiku.

Traže automobil za sljedećih pet godina

Natječaj za nabavku službenog automobila procijenjene vrijednosti od 51 tisuće eura objavljen je 9. listopada ove godine te traje do 29. listopada. 

Kako su nam objasnili iz ureda župana Koprivničko-križevačka županija je, po isteku petogodišnjeg operativnog leasinga za prethodno službeno vozilo, u skladu s potrebama i prema zakonskim procedurama objavila javni natječaj za nabavu usluge novog operativnog leasinga za službeno vozilo. 

To će se vozilo, objašnjavaju iz ureda župana, u idućih pet godina koristiti za potrebe Koprivničko-križevačke županije. Natječaj je u potpunosti javan i transparentan te otvoren za sve leasing kuće, naglašavaju iz ureda.  

Mora biti dizel

"Budući da se radi o javnoj nabavi usluge, napominjemo kako je nemoguće predvidjeti tko će od leasing kuća dostaviti ponude niti ima govora o bilo kakvom ranijem dogovoru s potencijalnim dobavljačima usluge", stoji u dijelu odgovora na upit da je natječaj namješten samo za jedan model. 

Kako nam objašnjavaju iz ureda župana, kao i kod svake nabave roba ili usluga, iste moraju zadovoljiti određene namjenske karakteristike što nije nikakva novost ili posebnost. Pitali smo i zašto baš dizel i dobili smo zanimljiv odgovor. 

"Dizelski agregat traži se isključivo iz praktičnih, ali i financijskih razloga, s obzirom na to da će se automobil u službene svrhe pretežito koristiti na duge relacije, što je svakako s takvim agregatom povoljnije, a isto tako je i cjenovno puno prihvatljivije s obzirom na cijenu električnih ili hibridnih vozila", stoji na kraju odgovora. 

Od ostalih uvjeta natječaja naglasimo kako se traži da Infotainment sustav ima obavezno 10 inča, višenamjensko kožno kolo upravljača s funkcijom izmjene stupnjeva prijenosa, osam zvučnika te drugo.              
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.