NASA snimila neviđen prizor: "Dark side of the Moon" prolazi ispred Zemlje

8K
NASA-ina EPIC kamera nalazi se na oko milijun kilometara od Zemlje, što je dobrih dva i pol puta dalje od Mjeseca (384 000 km).

S tog je položaja imala odličan pogled na "tamnu stranu" Mjeseca i naš planet, pa je opalila par fotki tranzita, odnosno prolaska Mjeseca preko diska Zemlje. Tamna strana zapravo nije tamna, naravno, ali je nikada ne vidimo.

Blagi zelenkasti rub s desne strane Mjeseca nastaje zbog načina snimanja, naime kamera klika fotke s razmakom od XY sekundi, prvo u jednom, pa drugom spektru, a zeleni dolazi na kraju, pa spoj ispadne ovakav. Inače može snimati i u infracrvenom, ultraljubičastom, što poželite.

VIJEST ZA TEORETIČARE ZAVJERA:

NASA loše montirala lažnu sliku Mjeseca izrezanu u Paintu na lažnu sliku Zemlje! Dokaz da je Zemlja ravna jer je na monitoru plosnata! Znanstvenici žele ubiti boga i lažu da postoji svemir! Zemlja puna chemtrailsa!

Foto: NASA

Vezano

Popularno

Najnovije

10 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr
Aszman   •  6 kolovoza 2015
Eto neko bezveze pljucnuo strelicu dolje na moje komentare. De, objasni da i mi seljaci razumijemo. Zašto se ne vide sateliti kada se zna da ih ima u nenormalnoj količini, kako funkcionalnih tako i smeća, ostataka ... Isto bi me zanimalo i zašto Zemlja mom oku izgleda kao da je jaaaako daleko kad je slikaš sa Mjeseca, a izgleda ful blizu kad se još više udaljiš iza Mjeseca. Hvala.
Aszman   •  6 kolovoza 2015
Heheh, Zemlja malo Photoshopirana za prodaju ili turizam Vanzemljacima. Ne želimo da izgleda kao da dolaze na veliko smetlište.
Aszman   •  6 kolovoza 2015
E sad jeb*ga. Teoretičar zavjera definitivno nije nešto što bi se moglo reći za mene. No, ili je ova fotografija FAKE ili je spuštanje na Mjesec Fake. Ili jedno ili drugo. No, reći ću da ostajem na tome da je slijetanje na Mjesec bilo. Dakle, ovo je FAKE fotka ili dotjerana do bola. Sateliti, smeće ... ? Sve bi se sjajilo od objekata u orbiti. Neko malo očistio Zemlju i fokusirao Mjesec ?
wannabenovinari   •  6 kolovoza 2015
Pazi NASA-inu fotku Zemlje s Mjeseca: http://www.nasa.gov/images/content/136063main_bm4_high.jpg Da ga *ebeš na ovoj novoj udaljenosti i veličine ne štimaju.
mrstretch   •  6 kolovoza 2015
A uuuuu, koja jadna montaza