VIDEO: Evolucija na djelu - ovo je kojovuk, hibrid psa, vuka i kojota!

5K
https://www.youtube.com/watch?v=Sd18fLEf_Cw
Vukovi se obično ne miješaju sa psima i kojotima ili je rezultat sterilno potomstvo, no prije 100-200 godina u sjevernoj je Americi vuk kao vrsta zbog izlova i uništavanja šuma bio prisiljen opstati povećavajući broj jedinki križanjem sa psima i kojotima.

Nakon par stoljeća, otkriveno je da je nastala nova vrsta - hibrid! Kojovuk, kako ga neki zovu, je veći od kojota, izgleda vrlo "vukoliko", a djelomično se ponaša poput psa. Dominantni DNK je kojot, što se vidi u licu, 10 posto otpada na psa (vjerojatno ih se zato da naći po predgrađima gradova), a čak četvrtina je vuk, što se čuje u svemu od zavijanja do snalaženja u lovu po šumi i jakim čeljustima.

Nova životinja se jednako dobro snalazi i na livadi gdje lovi male glodavce, jede bundeve, lubenice i pokoju mačku iz nekog susjedstva, kao i u šumi gdje može loviti jelene, a cijeli čopor obori i soba! Motaju se oko New Yorka, Washingtona, Bostona.. Vrijeme će pokazati jesu li zaista baš zasebna vrsta, jer se i dalje miješaju sa psima i kojotima.

Vezano

Popularno

Najnovije

0 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr