Željeli ste leteće aute, evo vam leteći auto

7K
Ništa od antigravitacije, žao nam je. Radi se o kineskom quad-copteru, koji može prevesti jednu osobu i to ne baš jako daleko.

Kineska tvrtka Guangzhou predstavila je Ehang 184, koji se sastoji od kabine za putnika i 4 dupla propelera. Na električni je pogon, može se napuniti za 2 sata, nosi do 110 kilograma tereta i leti čak nevjerojatnih zapanjujućih 23 minute, ako ste nisko. Taman da se srušite na posao.

U kabinu stane i ruksak, ima klimu i svjetlo za čitanje. Sa sklopljenim propelerima stane na jedno parkirno mjesto. Vidite da je auto, parkira se.

Da biste se vozali, ukucate plan leta i kliknete "Poleti" ili "Sleti" i to je to. Klikate po Microsoftovom Surface tabletu. Predviđena visina leta je nekih 300 do 800 metara, a najviše što može ići je 3.5 kilometara brzinom od 100 na sat.

Pitanje je koliko će biti legalno posjedovati ga i letjeti time iznad gradova. Cijena: 200-300 000 dolara.

Jedino... ako nešto krepa, nemate nikakve kontrole osim držati se rukama i pomiriti sa sudbom.

Vezano

Popularno

Najnovije

5 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr
nebu_mene_nigdo_pa_ni_index   •  7 siječnja 2016
Je, ako ti rikne motor na helikoperu on i dalje može letjeti jer ima kontrole. Vanjsko upravljanje letjelica je jedino rješenje za budale koji ne znaju voziti.
Index   •  7 siječnja 2016
Pa nije baš, avion ima bar joystick ili upravljač, kontrole, prekidače, poluge - ovo ima dva gumba na tabletu :D
VHS2   •  7 siječnja 2016
"""Jedino... ako nešto krepa, nemate nikakve kontrole osim držati se rukama i pomiriti sa sudbom. """ Tako je na svakoj letjelici kojoj otkaže tehnika a posebno motori.! :-(
Homerinho   •  7 siječnja 2016
goodslanna, to je i glavni razlog zašto nikad nećemo imati one scene iz futurističkih filmova, gdje svi voze leteće automobile. Čak da i dođemo do te tehnologije, bila bi preopasna. Jebote, imaš brdo budala koje ni auto ne znaju voziti kak spada, taman posla da takvi voze aute iznad naših glava. Bilo bi brdo mrtvih svakog dana. :D
goodslanna   •  7 siječnja 2016
idem ujutro po kruh i neka mi budala padne na glavu s tim sranjem