Što bi rekla Majka Božja? Robovsko izrabljivanje radnica u Međugorju

3K
http://www.index.hr/vijesti/clanak/sto-bi-rekla-majka-bozja-robovsko-izrabljivanje-radnica-u-medjugorju/881627.aspx
PREMA neslužbenim procjenama, Međugorje svake godine posjeti preko milijun turista, a ostvareni se četiri do pet milijuna noćenja. Usprkos milijunima koji se uprihoduju u Međugorju, tek rijetki ugostitelji i iznajmljivači smještaja prijavljuju svoje radnike te im plaćaju doprinose, piše bljesak.info.

Osim što velik broj radnika radi "na crno", dobar dio njih žali se i na radno vrijeme te uvjete rada.

"U Međugorje idem raditi već par godina. Kad počnem raditi u travnju, ja do kraja sezone, a to je otprilike do kraja listopada, od posla i umora ne znam gdje sam", kaže žena iz Čitluka, koja radi kao sobarica i radnica u kuhinji u Međugorju.

Radila je u nekoliko pansiona u Međugorju, a kaže kako su uvjeti rada gotovo svugdje isti.

"Ako vas prime kao sobaricu, to ne znači da ćete vi biti samo sobarica. Vi radite i u kuhinji na pripremi obroka, a između pripremanja obroka čistite sobe", ističe.

"Jednu sezonu sam radila od 5 ujutro do 23 sata, svaki dan. Smiluju vam se nekad pa vam dadnu dan slobodan, ali rijetko kad. Ruke su mi ‘otišle’ od silnih kiselina i sredstava za čišćenje", navodi 52-godišnja žena.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sto-bi-rekla-majka-bozja-robovsko-izrabljivanje-radnica-u-medjugorju/881627.aspx

Vezano

Popularno

Najnovije

3 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr
maya19   •  19 ožujka 2016
Ja ne sumnjam niti malo jer do prije par godina tako je isto bilo u njemačkoj tko je radio kod naših, a i kod nas na moru kod dosta njih tako da me ova priča ne čudi.
elninho23x   •  17 ožujka 2016
a sta bi rekla? dobra stara vremena
karbon   •  17 ožujka 2016
Možemo i sumnjati u istinitost priče, ali nije daleko od istine. Sve je to jedan veliki kriminal. Užas! Ljudi kojima su preci bili majmuni su mnogo humaniji.