ŠTO IM JE ZAJEDNIČKO? Zapanjujuće fotografije koje će vas natjerati da razmislite o životu

19K
Američki fotograf Mark Laira na ovom je posebnom foto-projektu radio punih 8 godina. Tijekom tog perioda posjetio je 48 američkih saveznih država i fotografirao sve moguće vrste i tipove ljudi koje je sreo putem.

Nakon nekoliko tisuća slika u užem izboru, probrao je one najbolje i predstavio svoju poantu u knjizi "Stvoreni jednaki".

Svaki set sadrži dvije fotografije na kojima su osobe iz potpuno različitih svjetova, zanimanja, izgleda i životnih stilova. Čine vam se toliko udaljeni jedni od drugih da je možda teško zamisliti da su prije nekog broja godina svi imali nešto zajedničko - rođeni su jednaki. Male bebe, djeca s cijelim životom pred njima, sa svim dobrim i lošim izborima ili uvjetima koji će ih dovesti do konačnog trenutka u vremenu koje vidite na fotografijama.

Svi smo jednom stvoreni jednaki, a ovdje jasno vidite kamo sve čovjeka život, i on sam, odvede.

Vezano

Popularno

Najnovije

8 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr
JAaKo   •  4 travnja 2016
prezakon =)
EsKre   •  3 travnja 2016
Rođeni smo svi i po tome smo jednaki, ostalo ponekad nije ni stvar osobnog nego stvar "društveno prihvatljivog" izbora odnosno indoktrinacije, ispiranje mozga. Međutim najjaču ulogu tu igra stara narodna "to se tak radi od uvijek" k'o da je u kamen uklesano što moramo raditi, biti i kako se ponašati. Na kraju nemojmo zaboraviti nedostata obrazovanja i tu je crta na kojoj pada svaka mogućnost osobnog izbora.. Moglo bi se puno tu sad još raspravljati :)
sisyphus   •  3 travnja 2016
Ma sve 5, ali... ne mogu a da se ne osvrnem na modni izričaj 'Dilera dostavljača'..., a sunce ti jebem : ): ): )...
Crowbar   •  3 travnja 2016
Pogotovo u Americi, gdje su financijska moć obitelji i boja kože odlučujući faktori u mogućnostima koje će dijete imati u životu.
Sergeant_Barnes   •  3 travnja 2016
Teško da smo svi rođeni jednaki. To jednostavno nije istina, možda sa sirove, anatomske strane.Djeca bogataša su ipak "jednakija" od drugih, nit' orali nit' kopali.