Ovaj restoran nudi besplatnu hranu, no samo pod jednim uvjetom

7K
Prema nekim statistikama čak 12% svjetske populacije gladuje. Iako tvornice diljem svijeta proizvedu dovoljno hrane za svakoga, glad postaje sve veći problem. Mnogi restorani i trgovački lanci svakog dana bace ogromne količine hrane koja je ispravna i koju je netko mogao pojesti. Zbog toga je bivša zaposlenica IBM-a, Sekai Kobayashi, otvorila restoran u Tokiju koji nudi besplatnu hranu, a imaju samo jedan uvjet.

33-godišnja Japanka smatra da u današnjem svijetu nitko ne bi trebao biti gladan. Svoj restoran je nazvala "Mirao Shokudo" što bi se moglo prevesti kao "Restoran budućnosti", a cilj joj je nahraniti svakog posjetitelja. Vlasnica restorana i sama radi u kuhinji, a smislila je zanimljiv način kako otplatiti dio troškova. Tko nema novca da plati svoj obrok može umjesto toga 50 minuta raditi u restoranu.

Na taj način su već pomogli velikom broju ljudi koji se nalazi u teškoj financijskoj situaciji. No, te osobe naravno nisu jedini posjetitelji restorana. Ima čak i onih koji rade za druge. Naime, svi koji odluče odraditi 50 minuta u restoranu, imaju dvije opcije: jesti besplatnu hranu ili dobiti kupon koji mogu ostaviti na ulazu kako bi ga netko drugi mogao uzeti.

Iako ovo zvuči kao pučka kuhinja i bacanje novca, Sekai je svoju ideju pretvorila u profitabilan projekt koji će joj omogućiti da i u budućnosti nudi besplatnu hranu onima koji je stvarno trebaju.

Vezano

Popularno

Najnovije

6 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr
zagreb1010   •  17 siječnja 2018
kod nas bi brzo propala kad niko nece radit, a pogotovo 50 min. pricam o radit ne prodavat zjake 50min.
kroket1980   •  17 siječnja 2018
nebu_mene_nigdo_pa_ni_index............. dobiti AIDS na takav način je praktički nemoguće. Kao prvo, virus u manjoj količini krvi na zraku krepava u roku par sekundi do minute, znači čim se krv sasuši. Kao drugo, probavnim traktom nije tako lako pokupiti HIV ako uopće. HIV se dobiva jebanjem i direktnim prijenosom iz krvi zaraženog u krv druge osobe.
nebu_mene_nigdo_pa_ni_index   •  17 siječnja 2018
Da plaćam, nikad ne bih jeo u ovakvom restoranu. Gdje im je sanitarna dozvola? Sutra može raditi čovjek s AIDS-om, pustiti malo krvi na hranu i zaraziti goste. Da ne govorimo o herpesu i drugim virusnim, pa i bakterijskim bolestima. Neki puta pravila i imaju smisla.
prijava107   •  16 siječnja 2018
fantazija
Ithilien   •  16 siječnja 2018
To bi super i kod nas prošlo- za 50 min rada treba prijava i odjava u hzmo i hzzo, ugovor, troškovi prijevoza, potvrda o nekažnjavanju, liječnički, toksikologija, certifikat da se radnik drži haccp, iso i ohsas standarda..pa plati doprinose, prirez, porez za svakog, pa ti taj još ode na bolovanje nakon 15 min...jbt muke