Kirurg prekriva dječje ožiljke likovima iz crtića kako bi im pomogao zaboraviti na bol

2K
Boravak u bolnici može biti traumatično iskustvo, a pogotovo djeci. Zato se dr. Robert Parry iz dječje bolnice Akron u Ohiou, uvijek pobrine da odlazak iz bolnice ne označi strašan ožiljak koji imaju nakon operacije. Kako bi im pažnju preusmjerio na nešto lijepo, on koristi bojice i olovke kako bi nacrtao likove iz crteža na njihove zavoje.

Šareni kirurg, kako ga nazivaju njegovi kolege u bolnici, opravdano nosi taj nadimak. Njegova ordinacija uvijek je puna bojica.

Patty u bolnici radi od 2011. godine i već je obavio preko 10 000 operacija. Ali njegova želja da usreći djecu nikad ga nije napustila.Kao i svaki drugi predani liječnik, uvijek je spreman pomoći svojim malim pacijentima. Ali ono po čemu se ističe od ostalih je to što se brine i o njihovom procesu oporavka nakon operacije. Znajući da su djeca vrlo osjetljiva i da bi se mogli uplašiti ožiljka, on se pobrine da se svako dijete probudi s osmijehom na licu.
Prije svakog zahvata, dr. Parry pita svoje male pacijente o njihovim omiljenim likovima i tako odlučuje koji crtež će staviti na njihov ožiljak. Zatim, odmah nakon operacije, liječnik odlazi do svog stola i pravi ilustraciju na zavoju, dok se pacijent još uvijek budi. Cijeli postupak traje oko 5 minuta.

Vezano

Popularno

Najnovije

0 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr