11 savjeta na što obratiti pozornost ako jedete u restoranu
Korisnici Reddita postavili su pitanje kuharima na što vrijedi obratiti pozornost kod jedenja u restoranu. Ovdje smo vam odabrali 11 najboljih savjeta koje su kuhari dali. Držite li se već i prije nekog od njih?
1. Ako restoran ima menu na više stranica, sve je smrznuto
2. Ako ideš u riblji restoran i osjećaš miris sirove ribe, odmah izađi
Svježa riba nema poseban miris, samo riba koja se krenula kvariti smrdi
3. Ako restoran ima menu na jednu stranicu znači da su sva jela vrhunnski svladali i možete očekivati ukusno, svježe spremljeno jelo
4. Kad je menu jako prljav i zanemaren, znači da je vrlo vjerojatno i sve ostalo jako prljavo i zanemareno
5. Vrlo često su limuni koji idu u pića (estice, coca cola, mineralna voda) strašno prljavi
6. Koliko god se trudili švedski stol ne može biti na ogromnom higijenskom nivou, stoga ga je bolje izbjegavati
7. Pitaj odakle su kamenice, ako ne znaju, bolje da ne jedeš tu. To vrijedi i za ostalu morsku hranu
8. Ako je okolo gužva, a u tom restoranu prazno, postoji razlog i nemoj jesti tu
9. Ako naručiš nešto što se dugo kuha, a na stol stigne jako brzo, znači da je samo podgrijano. Za neke stvari je to u redu, ali ne za sve
10. Obratite pozornost na osoblje. Ako je osoblje apatično, iznervirano, nezainteresirano, velike su šanse da je restoranu ne ide baš najbolje pa se neće ni nešto posebno truditi oko vaše hrane. Ako je osoblje veselo i komuniciraju jedni s drugima, šanse su da sve ide glatko i da tu želite jesti
11. Osvrnite se na mirise. Ako miriše na hranu, dobro je, ako miriše sterilno ili na osvježivače mirise, trebali biste se zabrinuti jer su dobre šanse da nešto skrivaju
12. Razmislite želite li led u svojem piću jer je ledomat često zanemaren kod čišćenja