9 poprilično uznemirujućih činjenica za koje dosad vjerojatno niste znali

16K
Neki kažu da svaki dan naučite nešto novo, a u doba interneta to nikad nije bilo lakše. Sa sadržajem o svemu i svačemu na dohvat ruke, osoba može u nekoliko sekundi potražiti sve što je najviše zanima, bili to recepti ili najčudniji rekordi na svijetu.

Pregledavajući bespuća Interneta, vjerojatno će naići i na neke prilično zbunjujuće stvari. O nekima od takvih stvari raspravljali su članovi 'Ask Reddit' zajednice, kada ih je jedan korisnik pitao o duboko uznemirujućim činjenicama koje znaju. Donosimo 9 najzanimljivijih!

Više od 46% oceanskog otpada su ribarske mreže. Komercijalni ribolov ubije više životinja u oceanu nego bilo koja plastika

Nakon što su oslobođeni iz koncentracijskih logora, dio zatvorenika umro je jer njihovo tijelo nije moglo podnijeti velike količine hrane kojima su ih hranili vojnici koji su ih oslobodili

Terminalna lucidnost je povratak mentalne jasnoće ili pamćenja ili svijesti neposredno prije smrti. To se događa oko 10% osoba s demencijom

Godine 1933. liječnik po imenu Carl Tanzler provalio je u grobnicu pacijentice kojom je bio opsjednut i ukrao njezino tijelo. S lešom je živio sedam godina. Dok se tijelo raspadalo, pričvrstio je kosti mrtvaca žicom i vješalicama, a na lice stavio staklene oči. Uhvatili su ga tek kad ga je netko vidio kako pleše s lešom ispred otvorenog prozora.

Svi kitovi na kraju izgube energiju za izranjanje po kisik, tako da u osnovi samo tonu i utapaju se.

Astronauti u Challengeru još su bili živi nakon eksplozije. Trebalo im je nekoliko minuta da padnu na Zemlju i umru od posljedica udarca.

U 1800-ima većina je zubnih proteza napravljena od zubiju mrtvih vojnika

SAD su izgubile 6 komada nuklearnog oružja koje nikada nije pronađeno.

Nakon što se jako otrovao radijacijom, Hisashia Ouchia je japanska vlada mjesecima držala na životu samo kako bi proučila kako tijelo reagira. Svakodnevno je molio za smrt, a osim ako nemate jak želudac, nemojte tražiti slike.

Vezano

Popularno

Najnovije

1 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr
Petunia   •  20 ožujka 2024
E, najgore vam je napisati "nemojte tražiti slike/istraživati", jer možete biti sigurni da će ljudi upravo to napraviti.