Svijet slini na "staklene" torte, evo recepta!

Svijet slini na "staklene" torte, evo recepta!
5K
Ruska slastičarka Olga zatrpana je porukama oduševljenih instagramera koji su se zakačili na njene predivne mramorno-staklene torte. Efekt je savršen, a evo kako ga postići:

20 g želatine u prahu
120 g vode
300 g glukoze
300 g šećera
150 g vode
200 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
300 g čokolade (bijela, mliječna, tamna ili kombinacija)
boja za hranu

1) namočite želatinu u vodi
2) skuhajte glukozu i šećer u vodi
3) maknite s vatre i dodajte želatinu
4) dodajte kondenzirano mlijeko
5) prelijte preko mješavine čokolade i maslac i miješajte da izađu mjehurići zraka

Glazuru koristite na temp. od 35 stupnjeva, u raznim bojama, ako želite mramorni efekt.

Najnovije