Razno
• 12 svibnja 2016
Svijet slini na "staklene" torte, evo recepta!
5K
Ruska slastičarka Olga zatrpana je porukama oduševljenih instagramera koji su se zakačili na njene predivne mramorno-staklene torte. Efekt je savršen, a evo kako ga postići:
20 g želatine u prahu
120 g vode
300 g glukoze
300 g šećera
150 g vode
200 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
300 g čokolade (bijela, mliječna, tamna ili kombinacija)
boja za hranu
1) namočite želatinu u vodi
2) skuhajte glukozu i šećer u vodi
3) maknite s vatre i dodajte želatinu
4) dodajte kondenzirano mlijeko
5) prelijte preko mješavine čokolade i maslac i miješajte da izađu mjehurići zraka
Glazuru koristite na temp. od 35 stupnjeva, u raznim bojama, ako želite mramorni efekt.
20 g želatine u prahu
120 g vode
300 g glukoze
300 g šećera
150 g vode
200 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
300 g čokolade (bijela, mliječna, tamna ili kombinacija)
boja za hranu
1) namočite želatinu u vodi
2) skuhajte glukozu i šećer u vodi
3) maknite s vatre i dodajte želatinu
4) dodajte kondenzirano mlijeko
5) prelijte preko mješavine čokolade i maslac i miješajte da izađu mjehurići zraka
Glazuru koristite na temp. od 35 stupnjeva, u raznim bojama, ako želite mramorni efekt.