Razno
• 19 lipnja 2018
Zaposlenici restorana otkrili su što im se najviše gadi i koju hranu ne biste trebali jesti
10K
Zaposlenici restorana brze prehrane, ali i onih ekskluzivnih i skupih anonimno su podijelili svoju stranu priče i otkrili što im se najviše gadi te koju hranu i piće biste svakako trebali izbjeći.
"Sokovi s ledom. Prema nekim istraživanjima količina bakterija u ledenim napicima McDonalds'a, Burger Kinga, KFC-a i sličnih restorana veća je nego količina bakterija u zahodima istih tih restorana jer zahode čiste za razliku od automata i spremnika za piće i led."
"Ja nikad ne bih naručio nešto u restoranu čiji jelovnik ima više od 8 stranica. To znači da im je velika većina hrane unaprijed pripremljena i samo podgrijana u mikrovalnoj."
"Radio sam u kinu. Ne kupujte kokice za prijepodnevne filmove i one koje prikazuju npr. u 13:00 ili 14:00 sati. Obično su to podgrijane kokice koje nisu uspjeli prodati dan prije."
"Ne naručujte hranu čije glavne sastojke ne možete naći u još nekoliko jela. Na primjer, restoran u kojem radim imao je sendviče sa svinjetinom koji nije često naručivan. Budući da svinjetinu ne stavljamo u druga jela, ona često bude stara. Vjerojatno se nećete razboljeti, ali meni je odvratno."
"Jednom sam u kuhanoj riži našao crve. Nikad više neću jesti rižu koju nisam ja spremao."
"Zgadili su mi se kokteli sa svježim voćem. To voće često nije nimalo svježe i najčešće nije ni dobro oprano, a konobari ih diraju golim rukama koje također možda nisu ni oprali prije toga. Raj za bakterije."
"Neki restorani ne naručuju svaki dan ribu... Dakle, vaš riblji specijalitet će možda biti svjež, a možda i star nekoliko dana."
"Umak od topljenog sira se vrlo često sastoji od 90% topljenog maslaca i 10% topljenog sira. Stave ga tek toliko da umak ima miris sira. Bolje ćete proći ako ne znate koliko kalorija takvi umaci imaju."
"Nisam mogao vjerovati da pizzeria u kojoj sam radio stavlja životinjsku mast u umak za vegetarijanske pizze."
"Sokovi s ledom. Prema nekim istraživanjima količina bakterija u ledenim napicima McDonalds'a, Burger Kinga, KFC-a i sličnih restorana veća je nego količina bakterija u zahodima istih tih restorana jer zahode čiste za razliku od automata i spremnika za piće i led."
"Ja nikad ne bih naručio nešto u restoranu čiji jelovnik ima više od 8 stranica. To znači da im je velika većina hrane unaprijed pripremljena i samo podgrijana u mikrovalnoj."
"Radio sam u kinu. Ne kupujte kokice za prijepodnevne filmove i one koje prikazuju npr. u 13:00 ili 14:00 sati. Obično su to podgrijane kokice koje nisu uspjeli prodati dan prije."
"Ne naručujte hranu čije glavne sastojke ne možete naći u još nekoliko jela. Na primjer, restoran u kojem radim imao je sendviče sa svinjetinom koji nije često naručivan. Budući da svinjetinu ne stavljamo u druga jela, ona često bude stara. Vjerojatno se nećete razboljeti, ali meni je odvratno."
"Jednom sam u kuhanoj riži našao crve. Nikad više neću jesti rižu koju nisam ja spremao."
"Zgadili su mi se kokteli sa svježim voćem. To voće često nije nimalo svježe i najčešće nije ni dobro oprano, a konobari ih diraju golim rukama koje također možda nisu ni oprali prije toga. Raj za bakterije."
"Neki restorani ne naručuju svaki dan ribu... Dakle, vaš riblji specijalitet će možda biti svjež, a možda i star nekoliko dana."
"Umak od topljenog sira se vrlo često sastoji od 90% topljenog maslaca i 10% topljenog sira. Stave ga tek toliko da umak ima miris sira. Bolje ćete proći ako ne znate koliko kalorija takvi umaci imaju."
"Nisam mogao vjerovati da pizzeria u kojoj sam radio stavlja životinjsku mast u umak za vegetarijanske pizze."