Ova puma spašena je iz zoološkog vrta, za divljinu i ne zna pa živi kao razmažena kućna mačka

Ova puma spašena je iz zoološkog vrta, za divljinu i ne zna pa živi kao razmažena kućna mačka
5K
Foto: Instagram - I_am_puma
Mariya i Aleksandr Dmitriev dijele jednosobni stan s pumom imena Messi. Ruski par prvi je put opazio Messija u zoološkom vrtu u Penzi kada je imao samo osam mjeseci.

Prema riječima supruge Mariyi, Aleksandr je oduvijek sanjao da posjeduje veliku mačku: "Uvijek je razmišljao o risu - nikad o pumi. Teško je objasniti, ali vjerujemo da je imati ovu pumu kao kućnu mačku dio naše sudbine. "
Messi je bio jedan od tri mladunčeta rođenih u zoološkom vrtu i imao je zdravstvenih problema. Očaran bolesnom životinjom, Dmitrijev se obratio vlasnicima i pitao ih mogu li ga kupiti.
Kao i bilo koji drugi kućni ljubimac, Messi zahtijeva puno aktivnosti
"On je poput psa. Počeli smo ga voditi u šetnju, korak po korak. Životinja prije nije bila aktivna, rekao je Aleksandr, "Sada hodamo dva puta dnevno, kao što bi to i trebalo biti, to se ne razlikuje puno od posjedovanja psa."
Briga o Messiju bio je izazov na mnogo načina. Osim što se radi o divljoj životinji, " bio je prilično slab i zahtijevao je mnogo pažnje ", rekla je Mariya. Iako je par njegovao mladunče Messi je i dalje samo dvije trećine veličine prosječne pume iz divljine.
Imati egzotičnu mačku u svojoj kući je prilično rijetka pojava, pa Dmitrijevi dokumentiraju Messijev život na društvenim mrežama, i ljudi to vole. Dok pravi Messi ima 100 milijuna sljedbenika na Instagramu, mačka Messi i dalje djeluje prilično dobro s preko milijun sljedbenika na svom računu @I_am_puma i preko 530 tisuća pretplatnika na YouTube računu.

Najnovije