Ovo su najpopularnije čokoladice na svijetu, jeste li ih sve probali?

Ovo su najpopularnije čokoladice na svijetu, jeste li ih sve probali?
8K
Foto: YouTube screenshot
Većina ljudi ne može odoljeti čokoladi. A pogotovo slatkim, malim, kremastim čokoladnim pločicama. O ukusima se ne raspravlja, ali ipak postoje one čokoladice koje mogu zadovoljiti baš svačija nepca. One najpopularnije uglavnom nisu samo od čokolade, a jedan dodatak očito se najbolje ljubi s ovom ukusnom smeđom poslasticom. Pa, koje su najpopularnije čokoladice na svijetu? Krenimo od desete.

10. M&M’s

10. M&M’s
M&M čokolada možda nije u obliku pločice, ali zbog toga je još zabavnija. Ti ukusni čokoladni bombončići prvo su napravljeni kao snack za američku vojsku 1941. godine. Bili su popularni među vojnicima jer je preljev u boji sprječavao čokoladu da se brzo topi.

9. 3 Musketeers

9. 3 Musketeers
Prvi put je proizvedena 1932. godine. Ova čokoladica najpoznatija je u Americi, a s 3 mušketira (3 Musketeers) nema nikakve veze. Tako je nazvana zbog 3 mini čokoladice koje su bile u pakiranju. Svaka čokoladica imala je različit okus nugata.

8. Kit Kat

8. Kit Kat
Čokoladica tvrtke Hershey, popularna je u cijelome svijetu. Kit Kat prutići načinjeni su od vafla i ukusne čokolade. Originalni KitKat sadrži četiri prutića, koji su prvi put proizvedeni 1935. godine u Velikoj Britaniji.

7. Dove

7. Dove
Dove čokoladica je napravljena za ljubitelje bogate, kremaste čokolade. Ona sadrži čisti kakao maslac koji joj daje savršen okus i teksturu. Ona je proizvod tvrtke Mars i možete ju kupiti u obliku mliječne čokolade, tamne čokolade, s dodacima kao što su bademi, menta i drugi.

6. Cadbury Dairy Milk

6. Cadbury Dairy Milk
Nastala je u Ujedinjenom Kraljevstvu, 1905. godine. Svježe mlijeko s britanskih otoka daje joj poseban okus koji oduševljava potrošače u 33 zemlje, uključujući Australiju, Kanadu Irsku i Filipine.

5. Milka

5. Milka
Napravljena s mlijekom alpskih krava, Milka je osvojila srca djece i odraslih. Nastala 1901. godine u Njemačkoj, gdje je i ostala omiljena čokolada. Ime je nastalo kombinacijom prvih slova mlijeka (milch) i kakaa (kakoa) koji su glavni sastojci ove ukusne slastice. Dostupna je u 40 zemalja.

4. Hershey čokoladna pločica

4. Hershey čokoladna pločica
Hershey je glavno ime u Americi kada govorimo o čokoladama. Milton Hershey pokrenuo je tvrtku 1886. godine, a ostalo je povijest.

3. Milky Way

3. Milky Way
Debeli, slatki sloj karamele prekriva nugat, a prelivena je mliječnom čokoladom. Frank C. Mars, osnivač marke Mars, stvorio je Milky Way 1923. godine na temelju razgovora sa svojim sinom koji mu je predložio okuse.

2. Reese’s Peanut Butter Cups

2. Reese’s Peanut Butter Cups
One nisu u obliku pločica, ali njihov oblik čokoladnih "šalica" u kojima je kikiriki osvaja na prvu. Savršen slatko-slani kontrast nešto je zbog čega su one toliko posebne. Osmislio ih je Harry Burnett Reese 1928. godine. Reese je radio za tvrtku Hershey, ali je kasnije pokrenuo sam svoju tvrtku.

1. Snickers

1. Snickers
I došli smo do najpopularnije čokoladice na svijetu. Jeste li iznenađeni? Karamela, nugat krema, kikiriki - eksplozija okusa, mirisa i tekstura osvojila je cijeli svijet. U vlasništvu je tvrtke Mars. Snickers je plasiran na tržište 1930. godine.

Najnovije