Napravite vruću čokoladu kao u francuskim kafićima, bolju od svih kupovnih
IAKO ovih dana i nije toliko hladno, želja za zimskim klasicima nije nam ništa manja. Tako nismo mogli zaobići vruću čokoladu, ali smo ovaj put odlučili napraviti domaću. Uz sve kupovne pripravke, pomalo smo i zaboravili raditi ovakve delicije od svih sastojaka koji ju zapravo i čine toliko ukusnom - kvalitetne čokolade, vrhnja, mlijeka.
Za francuske vruće čokolade smatra se kako su među najboljima u svijetu, zbog svoje bogate, kremaste teksture i intenzivnog okusa čokolade. Francuzi su poznati po pažnji koju pridaju detaljima u pripremi deserata i napitaka, a njihove se vruće čokolade ističu i po gustoći - često su toliko guste da se mogu jesti žlicom.
Potrebni sastojci
Pripremite sljedećih nekoliko sastojaka.
- mlijeko
- slatko vrhnje
- šećer u prahu
- instant-kava
- čokolada sa 70% kakaa
Kako ju pripremiti
Na srednje jakoj vatri u lončiću zagrijte mlijeko, slatko vrhnje, šećer u prahu i instant-kavu. Kuhajte dok se ne pojave mjehurići. Lončić maknite s vatre i umiješajte nasjeckanu čokoladu. Miješajte pjenjačom dok se čokolada ne otopi. Vruću čokoladu poslužite toplu, sa šlagom.
Recept s točnim mjerama sastojaka nalazi se ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati