Policajci ubili dječaka napadača u školi u SAD-u, citirao je srpsku pjesmu

Foto: Google maps

Američka je policija jučer ustrijelila i ubila učenika ispred srednje škole u Wisconsinu nakon što su primili dojavu o naoružanom napadaču u krugu škole, rekao je glavni državni odvjetnik te savezne države Josh Kaul. Dodao je da su lokalne škole bile blokirane nekoliko sati te da su se čuli pucnjevi zbog kojih su djeca pobjegla.

Policija je prije njegove izjave objavila da je napadač "neutraliziran" ispred zgrade srednje škole Mount Horeb. Kaul je jučer navečer rekao novinarima da nitko drugi nije ozlijeđen i da je istraga u tijeku. "Ovaj incident se dogodio na otvorenom. Napadač u ovom slučaju nije ušao u zgradu", rekao je.

Vlasti su učenika opisale kao maloljetnika, ali nisu navele dob ni naznačile koju je od škola okruga Mount Horeb pohađao. Kaul je odbio odgovoriti na nekoliko pitanja o tome što se dogodilo nakon što je policija odgovorila, uključujući je li učenik pucao iz oružja, kakvu je vrstu oružja imao i je li pokušao ući u školu.

Učenici obavijestili osoblje o napadaču

Vlasti su rekle da je više policajaca Mount Horeba, koji su nosili kamere na tijelu, pucalo iz oružja, ali nisu rekli koliko. Policija je ostala na mjestu događaja nekoliko sati nakon toga, dok su učenici bili zaključani u zgradama do kasno poslijepodne.

Načelnik Mount Horeba Steve Salerno rekao je da su učenici "vidjeli nešto" dok je tinejdžer prilazio školi i upozorili školsko osoblje. "Ti učenici su mogli odmah reći što su vidjeli, a osoblje je moglo brzo reagirati", rekao je za portal American School&University.

Isti portal navodi da je napadač ranije u srijedu objavio zagonetne poruke na Snapchatu, s izrazima "Oslobodite se lanaca ropstva, nazdravite krvi" na finskom i "Moj je tata zločinac iz rata (My father is a war criminal)" na, kako navodi portal, bosanskom, a radi se o stihu iz pjesme Baje Malog Knindže.

Pročitajte više