Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim. Oglasila se Ukrajina

Foto: X

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova poručilo je da je rusko raspisivanje tjeralice za predsjednikom Volodimirom Zelenskim "dokaz očaja ruskog državnog stroja i propagande", prenosi Ukrajinska pravda.

"Ruska izvješća o navodnom dodavanju ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog na tjeralicu ruskog ministarstva unutarnjih poslova pokazuju očaj ruskog državnog stroja i propagande. Rusi ne znaju što drugo izmisliti kako bi privukli pozornost", istaknuli su Ukrajinci. 

"Podsjećamo sve da je, za razliku od bezvrijednih ruskih najava, nalog Međunarodnog kaznenog suda za uhićenje ruskog diktatora Vladimira Putina na temelju optužbi za ratne zločine stvaran i provediv u 123 zemlje", dodali su. 

Objavljena stara fotografija Zelenskog

Rusi nisu precizirali članak na temelju kojeg je raspisana tjeralica za ukrajinskim čelnikom. "Volodimir Aleksandrovič Zelenski, 25. siječnja 1978. Tražen prema članku Kaznenog zakona", stoji u bazi podataka na web stranici ruskog ministarstva unutarnjih poslova.

U bazi je navedeno i mjesto rođenja tražene osobe, grad Krivi Rih u Dnjepropetrovskoj oblasti. Objavljena je i fotografija Zelenskog koja je nastala prije rata. 

Pročitajte više