Škorina sestra pitaa šefa IDS-a je li žetončić. On joj odgovorio

Foto: Pixsell/Patrik Macek/Sasa Miljevic

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus za Index je prokomentirao današnju prozivku Vesne Vučemilović, sestre Miroslava Škore i zastupnice Hrvatskih suverenista koja je jučer dala ostavku na sve stranačke dužnosti te se očekuje da će podržati većinu HDZ-a i DP-a u saboru.

>> Škorina sestra: Hoće li sad i predsjednik IDS-a biti proglašen žetonom?

Ona je na svom Facebooku objavila status reagirajući na Pausove izjave te je pritom prozvala Pavličeka i Nikolu Grmoju iz Mosta. "Javno postavljam pitanje Grmoji i Pavličeku. Hoće li nakon ove izjave i predsjednik IDS-a biti proglašen žetonom? Kako je krenulo, uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja", napisala je Vučemilović.

"Jedini žetončići u IDS-u su oni u našem uredu za praviti kavu", kazao je Indexu predsjednik IDS-a. Evo kako je komentirao pregovore Domovinskog pokreta s HDZ-om.

"Da je DP dosljedan, valjda bi i s HDZ-om pričali o antikorupciji"

"Nama je problem Domovinski pokret. Stavili su u fokus vrijednosna i ideološka pitanja, a naše ideologije i politike su sasvim suprotne od njihovih. Nije mi jasno kako, dok pod pregovorima s HDZ-om u prvi plan stavljaju ideološka i vrijednosna pitanja poput pitanja manjina i prava na pobačaj, a kada razgovaraju s SDP-om, onda se ne potežu ta pitanja već antikorupcijska. Da je DP tome dosljedan, valjda bi i s HDZ-om pričali o antikorupciji. U tom kontekstu nama većina i koalicija s DP-om ne dolazi u obzir", kazao nam je Paus.

Pročitajte više