Fisker Atlantic: Električni udar

FISKER na auto salonu u New Yorku predstavlja pretprodukcijsku izvedbu budućeg rivala BMW-ovoj seriji 5 i sličnim premium limuzinama. Radi se o modelu koji je ranije vođen pod nazivom Projekt Nina, a sada doznajemo kako će nositi naziv Atlantic.

Za sada je prerano govoriti o cijeni, no cilj Fiskera je proizvesti luksuznu limuzinu sa električnim pogonom I konačnom cijenom od najviše 50.000 eura. U Fiskeru napominju kako su sve lekcije naučene prilikom razvoja Karme primijenjene kod Atlantica, pa bi novi model trebao stići na tržište s manje porođajnih muka, odnosno uz veću kvalitetu svih dijelova, a posebno pogonskog sklopa.

Interijer će biti ponuđen u tri verzije, od one sportski nastrojene do iznimno luksuzne. Također, u planovima je cabrio verziju.

Što se pogonskog sklopa tiče radi se o plug-in hibridu gdje BMW-ov konvencionalni motor služi “samo” kao tzv. range extender, odnosno kao generator električne energije. Atlantic se temelji na novoj platformi i proizvodnja bi trebala započeti u jesen sljedeće godine, i to u Fiskerovoj tvornici u američkom Delawareu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.