Legendarni talijanski auto brend ipak se ne prodaje unatoč dramatičnom upozorenju

Foto: Pexels

Stellantis je danas potvrdio da neće prodati brend Maserati, unatoč ranijem upozorenju izvršnog direktora Carlosa Tavaresa da će zatvoriti proizvođače automobila koji ne posluju profitabilno.

"Stellantis ponovno potvrđuje nepokolebljivu predanost svijetloj budućnosti Maserati brenda kao jedinstvenog luksuznog brenda među 14 brendova Stellantisa", stoji u izjavi proizvođača automobila, dok također ponovno potvrđuju predanost cijelom portfelju brendova.

Prije nekoliko dana Tavares je izjavio novinarima: "Ako ne zarađuju, zatvorit ćemo ih." Dodao je: "Ne možemo si priuštiti brendove koji ne donose profit."

Tavares je također za Bloombergovu televiziju rekao: "Brendovi su ovdje da bi se iskoristili. Ako nisu u stanju unovčiti vrijednost koju predstavljaju, onda će odluke biti donesene."

Izjava šefa Stellantisa uslijedila je nakon što su profiti grupe, koja također posjeduje Peugeot, Opel, Fiat i drugo, znatno opali. Kompanija ne objavljuje rezultate za pojedinačne brendove, osim za Maserati, koji je za prvu polovicu godine prijavio prilagođeni operativni gubitak od 82 milijuna eura.

Maserati je nedavno predstavio nove modele, uključujući MC20 superautomobil, s ciljem obnove imidža brenda i privlačenja novih kupaca.

Neki analitičari su ranije napominjali da bi Maserati mogao ići na prodaju, dok bi neki drugi brendovi poput Lancije ili DS-a mogli biti u opasnosti od ukidanja, s obzirom na njihov marginalni doprinos ukupnoj prodaji grupe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.