Najskuplji Fiat 500 je ova džepna raketa s 250 KS

Screenshot: YouTube

POPULARNI talijanski tuner u ponudi ima niz rješenja za sve one kojima Abarth ne nudi dovoljno. 

Takvih je malo, ali su izuzetno zahtjevni. To znaju i u Giannini Automobili pa svoje prerade razvijaju do najmanjih detalja. Njihov najnoviji proizvod je Spettacolo, za koji je već objavljen i konfigurator. Ono bitno je da je planirano tek 200 primjeraka, ali i da će svaki biti naplaćen minimalno 133.000 eura. 

Prvi primjerak automobila, koji je tim predvođen Paolom Mancinijem razvijao punih 150 dana, već je prikazan i prodan novom vlasniku. Radi se o primjerku baziranom na Abarthu 595 iz 2012. godine. Pokreće ga 1.4 T-Jet motor nabrijan na 250 KS i 360 Nm. Više je to od svega što Abarth nudi i planira ponuditi, uključujući i električni Abarth 600e. 

Pogon je na prednje kotače, a mjenjač je automatizirani. S obzirom na to da se pogon bavi sa svega 985 kg teškim vozilom, jasno je da je zabava iza upravljača zagarantirana. I puno veća je nego što službeni podatak o sprintu do 100 km/h u 5 sekundi govori sam za sebe. Red je spomenuti i 280 km/h koliko ova 500-ica može povući. 

Spomenimo kako uz brojne karoserijske nadogradnje Spettacolo dobiva dvostruki ispuh, spojler, 18-inčne kotače te brojne detalje od karbona. Isto je i u kabini gdje su sportska sjedala izrađena također od karbona. 

Sve u svemu, teško je zamisliti atraktivniji i opakiji automobil kraći od četiri metra.  

 

🏁 Sound Giannini Spettacolo → newsauto.it/?p=498124/ Su ELABORARE prossimamente

Objavljuje ELABORARE u Četvrtak, 9. svibnja 2024.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.