Novi Mondeo s novim dizajnom

FORD bi sljedećeg proljeća na ženevskom auto salonu trebao predstaviti novu generaciju modela Mondeo.

Prema navodima izvora radit će se o automobilu koji će preuzeti novopredstavljeni Fordov dizajnerski izraz pod nazivom Kinetic 2, što će novu generaciju Fordove limuzine učiniti znatno dinamičnijim i atraktivnijim automobilom.

Kako bi novi Mondeo trebao izgledati možete vidjeti na priloženim renderima koji su navodno načinjeni prema informacijama pristiglim iz samog Forda. Očito je kako će najveći utjecaj izvršiti konceptni Evos. Ova će studija u konačnici Mondeu navodno posuditi i pogonski stroj.

Podsjetimo, nedavno predstavljeni fordov frankfurtski koncept je pokretao hibridni pogonski sklop s električnom autonomijom od oko 80 km te 2,0-litrenim benzinskim motorom čija je funkcija isključivo proizvodnja električne energije što dodatno podiže autonomiju na oko 800 km.

Konvencionalni dio ponude će činiti izvedbe pokretane 1,6 i 2,0-litrenim EcoBoost turbobenzinskim motorima snage 150, 180 (1.6) i 200 KS (2.0), dok će ljubitelje dizela Ford probati privući s 1,6 i 2,0-litrenim TDCi motorima snage 115 (1.6), 140 i 170 KS (2.0).

Zahvaljujući raznim modifikacijama motorizacije te ugradnjom stop-start sustava, regenerativnog kočenja te pojedinim rješenjima aktivne aerodinamike (zatvaranje maske motora pri većim brzinama) novi bi Mondeo trebao biti poprilično ekonomično vozilo.

Ne sumnjamo kako će uslijediti i značajniji rast kvalitete te opremljenosti interijera, no sve ćemo znati tek sredinom iduće godine kada bi se ovaj model trebao pojaviti na našim prometnicama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.