Obnovljeni Jeep Compass dolazi iz susjedstva

Foto: Jeep

OBNOVLJENI Compass proizvodi se u Europi, u nama susjednoj Italiji. 

U Jeepu predstavljaju obnovljenu izvedbu, koja pored novog motora donosi više tehnološkog sadržaja, povezivanja i učinkovitosti.
Najveća novost u pogledu mehanike je novi 1,3-litreni turbo-benzinski motor. Dostupan je u dvije izvedbe snage (130 KS ili 150 KS), a donosi smanjenje potrošnje goriva, niže emisije uz još bolje performanse. Obje izvedbe u maksimumu daju 270 Nm.

U ponudi je i preinačena verzija 1,6-litrenog MultiJet II dizelskog motora snage 120 KS i 320 Nm sa sustavom SCR (selektivna katalitička redukcija).

Modeli 4xe (s plug-in hibridnom električnom tehnologijom) bit će dostupni s električnim motorom uparenim s 1,3-litrenim motorom iz globalne obitelji malenih motora snage 190 ks ili 240 ks. Oni u prodajne salone diljem Europe dolaze u drugoj polovici ove godine. Obje verzije modela 4xe bit će dostupne isključivo s pogonom na sva četiri kotača.

Compass prvi put ima i konfiguraciju pogona na prednje kotače u kombinaciji s automatskim sustavom prijenosa s dvostrukom suhom spojkom Dual Dry Clutch Transmission (DDTC) i novi način vožnje Sport. 

Iz pogleda infotainmenta usluge Uconnect za napredne mogućnosti povezivanja unutar i izvan vozila novost su na Compassu, a dolaze u osnovnoj opremi od razine Longitude. 

Ponuda je obogaćena sa šest novih modela kotača, pet boja karoserije, koje se nadovezuju na osvježeni izgled modela. Jeep Compass nudi liniju od pet razina opreme - Sport, Longitude, Night Eagle, Limited i S (ovisno o tržištu)

U iščekivanju cijena recimo kako novi Jeep Compass proizveden u Melfiju ima kraći rok isporuke (oko tri tjedna) i više mogućnosti nadogradnje za europske distributere i kupce, što znači veću komercijalnu fleksibilnost. Novi Compass stiže u prodajne salone Jeepa diljem Europe počevši od ovog mjeseca.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.