Ovo je novi Volkswagen ID 7 GTX

Foto: VW

Volkswagen je predstavio novi ID.7 GTX, sportski model svoje električne serije, s dual-motorom i pogonom na sve kotače te s impresivnih 335 konjskih snaga. 

Najnoviji je to električni automobil koji nisu sportsku oznaku njemačke marke, nakon hatchbacka ID 3 u duhu GTI-ja , MPV-a ID Buzz i s njim tehnički povezanog karavana ID 7 Tourer.

ID 7 GTX dijeli isti pogon s dva motora kao i njegova braća i sestre - ID Buzz i ID 7 Tourer, što povećava snagu za 53 KS u odnosu na standardni model. Volkswagen tvrdi da mu treba manje od 6.0 ​​sekundi od 0 do 100 km/h. 

GTX limuzinu napaja ista baterija od 86 kWh kao ID 7 Pro S i koja se može puniti  do 200 kW za 10-80% punjenja u manje od 30 minuta.

Iz Wolfsburga tek trebaju potvrditi domet ID 7 GTX-a, ali s obzirom na to da je više usmjeren na snagu, vjerojatno će biti manjeg dometa od 684 kilometara s kojima se može pohvaliti Pro S.

Kao i kod karavana, šasija i dinamika limuzine su prilagođeni kako bi se nosili s povećanjem snage. 

ID 7 GTX također ima sportskiju postavu upravljanja, a kupci mogu dodati dinamičku kontrolu šasije (DCC), koja koristi revidirani upravljač dinamikom kako bi ponudila prilagodljivo upravljanje.

Neki sportski detalji dodani su vanjskom stilu, kao što je prilagođeni GTX prednji branik, LED dnevna svjetla sa gornjom linijom i crni sjajni ukrasi.

Unutrašnjost je identična onoj GTX Tourera, sa sportskim sjedalima ukrašenim crvenim šavovima i natpisom GTX.

Volkswagen tek treba potvrditi cijenu za ID 7 GTX, ali će vjerojatno koštati oko 70.000 eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.