Posljednja saznanja o STI izvedbi BRZ-og

SUBARU je već krajem prošle godine u Los Angelesu predstavio konceptnu STI izvedbu modela BRZ i njome dao uvid u konačni izgled tog još uvijek službeno nepotvrđenog automobila. Sada stižu i konkretni tehnički podaci.

Iz Subaruovog vodstva se kroz razne intervjue u javnost puštaju neke informacije (i djelomične potvrde proizvodnje STI-a,) pa smo vremenom došli u mogućnost složiti kompletniju sliku.

Tako saznajemo kako će STI izvedba zadržati atmosferski motor, a rast snage će doći iz raznih dorada koje Subaru planira na samom motoru. Podsjetimo, radi se o 2,0-litrenom 4-cilindričnom benzincu koji bi u STI-u trebao razvijati snagu od oko 255 KS i koji bi se trebao "zavrtjeti" do 7.500 o/min. Dakle, ništa od turbopunjača, a isto vrijedi i za pogon na sva četiri kotača, pa će STI također imati pogon na stražnje kotače.

Od ostalih karakteristika budućeg BRZ STI-a vrijedi istaknuti kako bi ova izvedba trebala biti još lakša od standardnih 1.250 kg  (sportska sjedala, krov i poklopac motora od ugljičnih vlakana i sl.), opremljena sportskim ovjesom, agresivnim body kitom, snažnijim kočnicama te 18 colnim kotačima.

Na kraju dodajmo i kako se u budućnosti može očekivati i cabrio izvedba, posebno kada se u obzir uzme kako je Subaru u prva dva mjeseca na japanskom tržištu prodao 3.351 primjerak ovog automobila, odnosno 4 puta više od prvotnog plana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.