Stiže sportska Škoda: ima 190 KS i košta 30.900 eura

Foto: Škoda

DOBRE vijesti su, nažalost, vezane isključivo za jedno tržište.

Škoda Fabia se već godinama ne nudi u sportskom RS izdanju. Šteta, jer relijaške izvedbe su popularne, a i Polo GTI je sasvim solidna baza. Rješenje imaju u Španjolskoj, gdje je predstavljena Fabia Rally2, strogo limitirana serija povodom sportskih uspjeha Josea Antona Cohetea Suareza, reli vozača koji je osvojio španjolsko prvenstvo S-CER 2021. i 2023. godine.

Škoda Fabia Rally2 je unaprijeđena uz pomoć asortimana renomirane tvrtke ABT Sportsline. Ono bitno je ispod poklopca, a to je 1.5 TSI motor kojem je izlazna karakteristika podignuta za 40 KS i 40 Nm na konačnih 190 KS i 290 Nm okretnog momenta. Pogon je na prednje kotače, a mjenjač DSG sa sedam stupnjeva prijenosa. 

Brojnija konjica nije jedina novost kod ove Fabije. Automobil je dobio sportsko podvozje kojim je spušten za 15 mm, a tu su i 17-inčni OZ Racing Superturismo WRC naplaci s Michelin Pilot Sport 5 pneumaticima. 

 

Da bi se dodatno distancirao od svega viđenog iz ponude Fabije, tu su Mamba zelena boja karoserije te stražnji spojler. Točka na i su oznake izvedbe i partnera iz tunerskog svijeta. U kabini su novosti osjetno skromnije, a tiču se tek sportskih detalja koji će unaprijediti osjećaj za upravljačem. 

Škoda Fabia Rally2 bit će proizvedena u 100 primjeraka, a svi su rezervirani za španjolsko tržište. Cijena je 30.900 eura, a kupci će za taj iznos dobiti priliku da se u Škodi provozaju sa Suarezom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.