Zidane je loptu zamijenio volanom

Foto: Alpine

NIJE DA IMA nešto pametnije za raditi pa se bavi influensanjem, ali u dobre svrhe - Zinedine Zidane ambasador je vrlo zanimljivog projekta. Naime, Renaultov sportski odjel Alpine započeo je program koji bi trebao omogućiti mladim ljudima iz svih društvenih slojeva da svoj talent pokažu na mjestu kompetitivnom poput Formule 1. Ambasador i promotor tog programa je Zinedine Zidane, koji se i sam morao probijati do vrha sa samog dna društvene ljestvice, tamo iz predgrađa Marseillea.

Jedan od ciljeva programa je među učenicima pronaći one talentirane za posao automobilskih mehaničara, a taj dio projekta osobno financira vozač momčadi Alpine Esteban Ocon. Kako bi promovirali kompletan projekt, Zinedine Zidane je u Madridu ugostio dio momčadi Alpine F1, uključujući i Estetabana i Pierra Gaslyja.

Put ih je vodio od novouređenog i supermodernog stadiona Santiago Bernabeu, gdje je kao igrač (2001.-2006.) i kasnije trener Real Madrida (2016.-2021.) Zidane ostvario svoje najveće sportske uspjehe. Nakon kruga Madridom za volanom modela A110 stigli su do karting-staze, gdje se slavni nogometaš oprobao u konkurenciji s ponajboljim vozačima svijeta. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.