Foto: 123rf
LJUDSKOM organizmu kvalitetne masti potrebne su za obnovu stanica i proizvodnju hormona.
Kvalitetne masti potrebno je unijeti putem prehrane.
Ne brinite, nećete se udebljati, čak štoviše, balansiranjem hormona u tijelu zasigurno ćete pospješiti učinke dijetalnog načina prehrane.
Nadalje, s ovim desertom zasigurno ćete ublažiti osjećaj stresa koji je prisutan kod većine ljudi koji nastoje uhvatiti korak sa sve užurbanijim načinom življenja, a samim time kortizol neće imati utjecaj na dodatno nakupljanje masnih naslaga u vašem tijelu.
Dakle, s ovom slasticom ćete direktno i indirektno utjecati na balansiranje hormona u vašem tijelu.
Kvalitetne masti potrebno je unijeti putem prehrane.
Ne brinite, nećete se udebljati, čak štoviše, balansiranjem hormona u tijelu zasigurno ćete pospješiti učinke dijetalnog načina prehrane.
Nadalje, s ovim desertom zasigurno ćete ublažiti osjećaj stresa koji je prisutan kod većine ljudi koji nastoje uhvatiti korak sa sve užurbanijim načinom življenja, a samim time kortizol neće imati utjecaj na dodatno nakupljanje masnih naslaga u vašem tijelu.
Dakle, s ovom slasticom ćete direktno i indirektno utjecati na balansiranje hormona u vašem tijelu.
Sastojci:
120 g zobenog brašna
80 g lješnjaka
60 g whey proteina
20 g čokolade za kuhanje
4 jaja
2 bjelanjka
2 čajne žlice kokosovog maslaca
1 čajna žlica stevije u prahu
1 vrećica praška za pecivo
Priprema:
- 1. U čvrsti snijeg izmiksajte 6 bjelanjaka, a u pjenastu smjesu 4 žumanjka, kokosov maslac, whey protein, i steviju
- 2. 40 g lješnjaka nasjeckajte na sitne komadiće, dok preostalih 40 g sameljite
- 3. Na pari rastopite čokoladu za kuhanje
- 4. Sve sastojke kuhačom sjedinite u kompaktnu smjesu, koju potom ulijte u kalup za pečenje kojeg prethodno premažite s malo kokosovog maslaca
- 5. Pećnicu zagrijte na 180 °C i pecite tortu u trajanju od 30 min
Ova slastica bogata je proteinima, mastima i vlaknima, ali i neodoljivim okusima i mirisima.
Ukoliko kolač poslužite topao u potpunosti ćete uživati u njegovoj kremastoj čokoladnoj teksturi.
Dobar tek!