Fanovi uočili sumnjiv madež na leđima influencera: TikTok mi je spasio život

IZGLEDA da TikTok može spašavati živote, suprotno uvriježenim stavovima da ponekad ugrožava našu sigurnost.

Jednom TikTok influenceru vjerojatno je promijenjen tijek života nakon što je dobio upozorenje od svojih pratitelja da dva madeža na njegovim leđima izgledaju kao da bi mogli biti kancerogeni.

@alexgriswold

What do you think of my wound?

♬ Thanks Tik Tok - Alex Griswold

Objava koja je pokrenula sve

25-godišnji tvorac i programer softvera Alex Griswold s Floride objavio je 2019. video na kojem se vidi kako mu njegova supruga Melinda Griswold masira gola leđa. Nakon što su pogledali isječak, dvojica njegovih pratitelja su mu se obratila i ohrabrila ga da potraži savjet stručnjaka.

Griswold se nikada prije nije brinuo o svojim raznim velikim madežima, ali je odlučio poslušati upozorenje svojih obožavatelja i otići na pregled. Dermatolog ga je obavijestio da su njegovi gledatelji bili u pravu: ta dva madeža ukazala su na rak kože.

Ohrabrujući Griswolda da ode na pregled, prema riječima njegovog liječnika, njegovi su ga obožavatelji vjerojatno spasili od rane smrti.

Svijet je prekrasno mjesto

"Doktor je rekao 'tko god ti je rekao, vjerojatno ti je spasio život', pa sam zbog dvoje ljubaznih stranaca izbjegao rak kože i ovo je savršen podsjetnik da je svijet prekrasno mjesto", rekao je Griswold u viralnom videu TikToka.

Isječak u kojem Griswold pokazuje gdje su se nalazili sad već uklonjeni madeži pregledan je više od 5.8 milijuna puta i dobio je preko 1.5 milijuna lajkova.

"TikTok u ovom slučaju zaista spašava živote", komentirala je jedna osoba.

Sada Griswold odlazi na redovite šestomjesečne preglede, rutinu koju planira održavati do kraja života.

Potaknuo druge na oprez sa sumnjivim madežima

"Nakon što je video objavljen, iste godine mi je također uklonjen još jedan madež", nedavno je Griswold rekao za Jam Press. "Moj liječnik kaže da ću morati stalno pratiti svoju kožu, budući da sam već pokazivao znakove atipičnih madeža u prošlosti."

Također se počeo bolje brinuti o svojoj koži i općem zdravlju. "Definitivno sam mnogo savjesniji pa nosim kremu za sunčanje i pazim da ne budem nemaran u provođenju vremena na suncu", rekao je. 

"Znam da je video pomogao drugima. S vremena na vrijeme jave mi se neki ljudi koji su također išli na odstranjivanje sumnjivih madeža nakon što su pogledali moj video", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.