Foto: 123rf
LOSOS je riba koja je bogata proteinima te omega - 3 masnim kiselinama.
Proteini koji se nalaze u mesu lososa izrazito se lako probavljaju.
Konzumacijom mesa lososa potiče se proizvodnja kolagena u tijelu što će blagotvorno djelovati na vašu kožu te vas pomladiti.
Proteini koji se nalaze u mesu lososa izrazito se lako probavljaju.
Konzumacijom mesa lososa potiče se proizvodnja kolagena u tijelu što će blagotvorno djelovati na vašu kožu te vas pomladiti.
Sastojci:
200 g fileta lososa
100 g pilećih prsa
50 g posnog sira
20 g vrhnja za kuhanje
4 češnja češnjaka
1 čajna žlica kosanog peršina
1 čajna žlica usitnjenog bosiljka
1 čajna žlica usitnjenog vlasca
3 prstohvata soli
2 prstohvata papra
Priprema:
1. Filete lososa i pilećih prsa narežite na komade željene veličine
1. Filete lososa i pilećih prsa narežite na komade željene veličine
2. U posudu za kuhanje stavite pileće filete te dolijte pola litre vode i kuhajte dok voda ne zakipi, nakon čega smanjite vatru, dodajte filete lososa i začine te nastavite kuhanje dok pileće i meso lososa ne bude u potpunosti mekano
3. U manjoj posudi pomoću vilice razmutite posni sir i vrhnje za kuhanje koje potom umiješajte u juhu
4. Pojačajte vatru i nakon što juha zakipi završite kuhanje
Uživajte u okusu ribljeg i pilećeg mesa, a način njihove pripreme u obliku juhe neka vas ugrije prije odlaska na spavanje.
Dobar tek!