Dobro je poznato da hrana koju svakodnevno konzumiramo ima dubok utjecaj na cjelokupno zdravlje. Prehrana igra ključnu ulogu u održavanju dobrobiti, osobito kako starimo i kako se povećava osjetljivost na razne bolesti. Iako nijedna pojedinačna namirnica nema čarobnu moć spriječiti rak, mnogi stručnjaci se slažu da uključivanje nutritivno bogatih opcija u svakodnevnu prehranu može značajno smanjiti rizik i poboljšati obrambene mehanizme organizma.
Stoga je nutricionistica Michelle Gan podijelila svoje tri omiljene namirnice koje često uključuje u doručak za borbu protiv raka.
1. Organske zobene pahuljice
Prvi savjet nutricionistice je biranje cjelovitih žitarica kao osnovu obroka. "Ključno je birati i kupovati organske zobene pahuljice", rekla je u nedavnom TikTok videu. Također je predložila dodavanje visokoproteinskog dodatka, kao što je grčki jogurt.
2. Grčki jogurt
Gan je pokazala kako napraviti zdjelu s grčkim jogurtom kao glavnim izvorom proteina, u istom videu. Grčki jogurt sadrži otprilike devet grama proteina po porciji, što je dvostruko više od običnog jogurta. Ovo ga čini izvrsnim izborom za rast i oporavak mišića, idealnim za užinu nakon vježbanja ili kao dio obroka koji doprinosi borbi protiv raka.
3. Avokado
Nutricionistica je u svoj doručak dodala i avokado. Avokado je bogat vlaknima što pomaže probavi, regulira razinu šećera u krvi i doprinosi kontroli težine. Također je prepun mononezasićenih i polinezasićenih masti, poznatih kao "dobre masti". Redovita konzumacija avokada može smanjiti trbušnu masnoću koja je povezana s povećanim rizikom od dijabetesa tipa 2 i raka.
Ove namirnice ne obogaćuju samo doručak, već i pružaju važnu podršku zdravlju i prevenciji bolesti.