Fitness trener otkriva tri ugljikohidrata koja doprinose mršavljenju

Foto: Pexels

Ugljikohidrati često imaju lošu reputaciju kada je u pitanju mršavljenje, ali nisu svi ugljikohidrati odgovorni za debljanje. Iznenađujuće je da neki ugljikohidrati mogu biti ključni za osiguravanje energije, podršku metabolizmu i sagorijevanje masnoća. Postoji mnogo različitih vrsta ugljikohidrata, a njihovim mudrim odabirom ne samo da možemo izgubiti kilograme, već i zadovoljiti svoje želje za hranom.

Fitness trener s nekoliko stotina tisuća pratitelja na TikToku, Trent Harrison, otkrio je tri izvora ugljikohidrata koje "ne jedemo" dovoljno, a koji su zapravo "nevjerojatni" za mršavljenje i mogu nam pomoći da izgubimo masnoće "bez napora". Evo njegove tri preporuke.

1. Tortilje od cjelovitog pšeničnog brašna

Njegov prvi izbor su tortilje od cjelovitog pšeničnog brašna. "Obožavam ih jesti uz jaja", ističe trener, izvještava SheFinds. Dodao je da su izvrsne za doručak. "Ove tortilje sadrže 12 grama vlakana po tortilji. Razlog zašto želite ugljikohidrate bogate vlaknima jest taj što vlakna pružaju više energije i dulje vas drže sitima", objašnjava Harrison.

2. Batat

Batat je još jedan preporučeni izvor ugljikohidrata. Slatkastog okusa i bogat vlaknima, odličan je za održavanje energije tijekom dana te podržava zdravo mršavljenje.

3. Voće

"Obožavam grickati voće cijeli dan između obroka", kaže trener.

Najbolje voće za zdravi izvor ugljikohidrata jest ono bogato vlaknima, vitaminima i mineralima. Također, važno je birati voće s niskim udjelom šećera. Bobičasto voće, jabuke, kruške i banane samo su neki od primjera. Ovi izvori pružaju kombinaciju vlakana i vitamina te sadrže ugljikohidrate koji se sporije probavljaju, što može podržati sitost i zdravo upravljanje težinom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.