Foto: 123rf
SLANI špinat kolač savršen je kao međuobrok, ili pak kao prilog uz proteinski dio obroka.
Može se konzumirati u toploj, ali i ohlađenoj varijanti.
Činjenica je kako sportaši koji konzumiraju veći broj dnevnih obroka iziskuju jelo koji se može pripremiti u većoj količini i kao takvo konzumirati kroz više dnevnih obroka.
Može se konzumirati u toploj, ali i ohlađenoj varijanti.
Činjenica je kako sportaši koji konzumiraju veći broj dnevnih obroka iziskuju jelo koji se može pripremiti u većoj količini i kao takvo konzumirati kroz više dnevnih obroka.
Sastojci:
500 g svježeg špinata
20 g skute sira
4 jaja
2 bjelanjka
1 čajna žlica mljevenog bosiljka
4 prstohvata soli
1 prstohvat papra
Priprema:
- Skuhajte špinat te ga ocijedite, nasjeckajte na sitno i ostavite da se ohladi
- Štapnim mikserom umiksajte 4 cijela jaja i 2 bjelanjka
- Sve sastojke izmiješajte u kompaktnu smjesu te ulijte u kalup za pečenje koji prethodno obložite papirom za pečenje
- Pećnicu zagrijte na 180 °C te pecite 20 min
Kao što smo već prethodno napomenuli, ovo jelo može biti međuobrok, ali jednako tako i prilog uz proteinski dio obroka.
Kao prilog, slani špinat kolač zaista odgovara uz svaki izvor proteina, a mi osobito preporučujemo da isprobate kombinaciju bijele ribe i slanog špinat kolača.
Kao prilog, slani špinat kolač zaista odgovara uz svaki izvor proteina, a mi osobito preporučujemo da isprobate kombinaciju bijele ribe i slanog špinat kolača.
Dobar tek!