Foto: Pinterest
PONOVNO je zahladilo, zima nas je podsjetila na miris i okus kombinacije jabuka i cimeta, a koja stvara dodatan osjećaj topline i u najtoplijem domu.
Ovaj miris gotovo svakoga podsjeti na lijepe životne trenutke. Navedeno je možda rezultat činjenice kako miris cimeta potiče kognitivne funkcije i pamćenje.
Neka vas pozitivne misli i savršen okus prate i u narednim zimskim fitness danima.
Ovaj miris gotovo svakoga podsjeti na lijepe životne trenutke. Navedeno je možda rezultat činjenice kako miris cimeta potiče kognitivne funkcije i pamćenje.
Neka vas pozitivne misli i savršen okus prate i u narednim zimskim fitness danima.
Sastojci:
600 g jabuka
50 g mljevenih zobenih pahuljica
30 g whey proteina (karamela ili vanilija ili bijela čokolada)
2 bjelanjka
2 jušne žlice cimeta
3 čajne žlice stevije u prahu
pola vrećice praška za pecivo
Priprema:
3 čajne žlice stevije u prahu
pola vrećice praška za pecivo
Priprema:
- 1. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg
- 2. 400 g oguljenih jabuka izmiksajte s 4 jušne žlice vode kako biste dobili kašu, dok preostale jabuke narežite na sitne kockice
- 3. U posudi pomiješajte snijeg od bjelanjaka, mljevene zobene pahuljice, kašu od jabuka te kockice jabuka, whey protein, prašak za pecivo, cimet i steviju u kompaktnu smjesu
- 4. Smjesu izlijte na protvan, koji prethodno prekrijte papirom za pečenje, i ostavite nekoliko minuta da se oblikuje
- 5. Pećnicu zagrijte na 200 °C i pecite kolač u trajanju od 25 min
Nakon pečenja ovaj kolač je izrazito vruć, osobito u svojoj unutrašnjosti, stoga ga prije posluživanja ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi u trajanju od minimalno 20 min.
Dobar tek!