SKOKINA emisija Motor, loza, kuhača došla je gotovo do kraja. Sutra navečer se na HRT1 u 20.15 prikazuje posljednja, deveta epizoda iz serijala.
U devetoj epizodi David Skoko putuje na Krk u posjet strastvenom povjesničaru, informatičaru, kolekcionaru i vrsnom otočkom vinaru Antonu Katunaru iz Estate winery Katunar.
Njegova vina pili su i Papa i američki predsjednik u svojim posjetima Hrvatskoj, a San Marino je izdao poštansku marku s njegovom žlahtinom. Saznat ćemo što je plemenito u krčkim vinima, ali i kako Vedranu Mlikoti ide izrada tradicionalnih šurlica.
Motor, loza, kuhača
Podsjećamo, emisija Davida Skoke naziva Motor, loza, kuhača prikazivala se posljednjih mjesec i pol na HRT-u. U devet epizoda ove kulinarsko-putopisne avanture poznati hrvatski chef David Skoko vodio je gledatelje diljem Hrvatske u posjet nekim od najistaknutijih domaćih vinara. Obišao je Pelješac, Zadar, Poreč, Momjan, Plešivicu, Hraščinu te Kutjevo i Zmajevac, a sutra i Krk.
Kombinacija je ovo dokumentarne serije i zabavnog formata koja uključuje gastronomiju, enologiju, putopis i sve to uz šarm "ribarevog sina" Davida Skoke.
Na svakom od svojih putovanja publici je dao uvid u lokalne zanimljivosti, otkrio raznolike priče o najuspješnijim vinarskim projektima Hrvatske, a usput radio i ono što radi najbolje - kuhao. Koristio je pritom lokalne namirnice za jela koja je pripremao na svom putujućem štednjaku na drva.
>> Iz Skokinog serijala: Kuhamo kremastu juhu od graška s kulenovom sekom