Idući vikend u Zagreb stiže Festival pasa: Ljubimci će moći isprobati pseću jogu

Foto: Press

Od 27. do 29. rujna, Trg dr. Franje Tuđmana postat će pravo mjesto za sve ljubitelje pasa. Festival pasa svih rasa nudi pregršt zabavnih i edukativnih aktivnosti za sve njuške i njihove vlasnike – od radionica i treninga do joge za pse, DJ programa i piknika.

Savjeti veterinara i edukativne radionice

Ako vas zanima zdravlje i njega vašeg psa, na festivalu možete dobiti besplatne savjete stručnjaka. Veterinari će biti na raspolaganju cijelo vrijeme festivala kako bi odgovorili na vaša pitanja o hrani, opremi i očuvanju zdravlja pasa. Osim toga, održat će se nekoliko zanimljivih predavanja o prehrani, njezi i zdravlju ljubimaca koje će voditi Marin Klapan i Dagmar Dančuo.

Posebnu pozornost privući će radionica za štence na kojoj će veterinarska stručnjakinja Dora Knaffl podijeliti savjete o njezi i pravilnom odgoju malih čupavaca.

Jedan od najzabavnijih dijelova festivala bit će natjecanja za pse. Bez obzira na pasminu ili veličinu, svi psi su dobrodošli pokazati svoje vještine kroz razne prepreke i zadatke. Vlasnici će biti tu da bodre svoje ljubimce, a najspretniji psi osvojit će vrijedne nagrade.

Za one koji žele iskušati nešto potpuno drugačije, joga s psima bit će savršena prilika za povezivanje sa svojim ljubimcem na novi način. Ova aktivnost nudi priliku za opuštanje i zajedničko uživanje u miru i harmoniji. Radionicu predvodi veterinarka i instruktorica joge, Marina Žegrec, a njezin cilj je jačanje veze između vlasnika i psa kroz zajedničko istezanje i disanje.

Škola za pse i besplatni pregledi

Instruktori i treneri održat će demonstracije pravilnog treninga pasa te pružiti korisne savjete za poboljšanje ponašanja i poslušnosti ljubimaca. Osim toga, posjetitelji će moći iskoristiti besplatne veterinarske preglede, uključujući pregled zubića. Za one koji žele saznati više, dr. Bruno Ljolje održat će stručno predavanje o zdravlju pasa.

Zabava za djecu i obitelj

I najmlađi će uživati u festivalskom programu. Dječji kutak nudit će predstave prilagođene djeci od 1,5 godine i više, nastupe zborova te omiljeni face painting s psećim temama. Roditelji mogu opušteno pratiti program dok se djeca zabavljaju.

Uz sve ove aktivnosti, bit će i nešto za utažiti glad i žeđ. Na jelovniku pasa naći će se popularni "puppychino" – pseća verzija kave koja osvaja svijet. Vlasnici će moći uživati u osvježavajućim limunadama i koktelima, a za gladne tu su burgeri, krumpirići, chicken stripsi i razne slastice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.