Jedna od najstarijih tuljanica na svijetu proslavila svoj 50. rođendan

Screenshot: Instagram/@cornishsealsanctuary

SIVA tuljanica Sheba, koja je pronađena ozlijeđena na obali Cornwalla u 1970-ima, jučer je proslavila svoj 50. rođendan uz glazbu i tortu od leda i ribe.

Sheba je imala tešku infekciju na oba oka kada ju je 1974. godine pronašao Ken Jones. Budući da je zbog infekcije djelomično oslijepila, skoro cijeli život provela je u utočištu koje su osnovali Jones i njegova supruga Mary.

Ken i Mary Jones brinuli su se o bolesnim tuljanima u svom domu u St Agnesu, na obali Cornwalla, prije nego što su 1975. godine osnovali Utočište za tuljane u Cornwallu (Cornish Seal Sanctuary) u selu Gweeku.

Stručnjaci iz utočišta vjeruju da je Sheba trenutno najstariji sivi tuljan koji se nalazi u ljudskoj skrbi.

Tamara Cooper, djelatnica utočišta, za BBC je rekla da većina tuljana u divljini živi između 25 i 30 godina. Ženke sivih tuljana u zatočeništvu mogu živjeti do 40 godina, dok mužjaci žive do 30 godina.

"Napuniti 50 godina je velika prekretnica, ne samo za Shebu, već i za sve nas koji smo bili dio njezinog puta", izjavila je Cooper. "To je svakako dokaz napretka u veterinarskoj skrbi i specijaliziranoj pažnji koju pružamo našim životinjama ovdje u utočištu."

Sheba je jako živahna i voli se igrati raznim igračkama, što je čini popularnom među posjetiteljima utočišta. Zbog problema s očima, potrebna joj je stalna njega i lijekovi, ali jako je aktivna unatoč svojim godinama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.