Kako psi pokazuju da nisu zadovoljni? Ovi znakovi signaliziraju da im nešto smeta

Foto: Shutterstock

Psi su nevjerojatna bića s bogatim emocionalnim spektrom, a njihovo nezadovoljstvo često se manifestira na različite načine. Kada se pas osjeća frustrirano, možete primijetiti promjene u njegovu ponašanju. Na primjer, mogu pokazivati znakove nervoze poput režanja ili grebanja, a neki psi će možda okrenuti glavu ili se povući od situacije koja ih uzrujava.

Također, mnogi psi koriste govor tijela kako bi izrazili nezadovoljstvo. Oštar ili stisnut rep, spuštene uši i izbjegavanje kontakta očima često su znakovi da pas nije sretan s nečim. U takvim situacijama važno je obratiti pažnju na njihov ton laveža. Zvučan, prodoran lavež može značiti da su uzrujani ili žele skrenuti pažnju na nešto što im smeta.

Jedan od načina na koji psi pokazuju nezadovoljstvo jest kroz "žute minute". Na primjer, neki psi će se opustiti, valjati po podu, cviljeti, lajati, trčati u krug, blokirati vam prolaz ili pokazivati zube. Ova su ponašanja ponekad smiješna, ali su ujedno i način na koji pas pokazuje svoje emocije i traži vašu pažnju.

Razumijevanje ovih signala može pomoći vlasnicima pasa da bolje prepoznaju kako se njihovi ljubimci osjećaju, čime mogu osigurati sretnije i zdravije okruženje za svoje četveronožne prijatelje. U konačnici, psi nam pružaju bezuvjetnu ljubav, a naša je dužnost odgovoriti im s istom pažnjom i razumijevanjem.

@levithehuskyrescue …if i plead guilty will that reduce my sentance for the crimes committed against my husky? ##husky##huskies##dogvideos ♬ original sound - Levi 🐺
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.