Lavica Yuna napravila je prve korake nakon što je spašena iz Ukrajine

Screenshot: YouTube

TROGODIŠNJA lavica Yuna konačno je osjetila slobodu pod svojim šapama u utočištu za velike mačke u Kentu nakon što je spašena iz ratom pogođene Ukrajine.

Hrabra lavica, koja je pretrpjela šok nakon što je krhotina projektila pala samo 300 metara od njezine nastambe, stigla je u svoje novo utočište sredinom kolovoza.

Prije nego što je stigla u The Big Cat Sanctuary u Smardenu, Yuna je živjela u teškim uvjetima, zatvorena u malom prostoru na betonskom podu. Nakon ruskog napada, pronađena je i prevezena u Wild Animal Rescue blizu Kijeva, zahvaljujući pomoći Međunarodnog fonda za dobrobit životinja. Njena je trauma bila očita, a trebalo joj je tjedan dana da se oslobodi straha i napravi prve korake izvan svoje nove nastambe.

No, kako dani prolaze, Yuna počinje pokazivati svoju razigranu i znatiželjnu narav. Prvi put je osjetila travu pod svojim šapama, grebala drveće i trupce te istraživala svoje novo okruženje. Čak je i kiša, koju nikad prije nije osjetila, izazvala njeno čuđenje.

Cam Whitnall iz The Big Cat Sanctuary otkriva kako se Yuna sada pojavljuje nekoliko sati dnevno, dok osoblje pažljivo prati zbog njene nestabilnosti. "Razgovaramo s njom kako bi se osjećala ugodno u svom novom domu", kaže Whitnall.

Planovi za Yuninu budućnost uključuju dolazak muškog lava Rorija, koji se trenutno nalazi u Belgiji i koji će joj se pridružiti u studenom kad se dovrši posebna nastamba. Utočište također planira prikupiti 500.000 funti kako bi dovršili potrebne objekte i omogućili dolazak još pet lavova iz Kijeva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.