Ovo je najljenja pasmina pasa, idealna je za vlasnike koji nemaju previše vremena

Foto: Shutterstock

PRI nabavi psa jedno je sigurno - to krzneno biće ukrast će vam srce, ali i dosta vremena. Stoga budući vlasnici i svi oni koji to žele postati trebaju dobro razmisliti o pasmini koju žele nabaviti, a da odgovara njihovom stilu života.

Oni koji imaju dosta slobodnog vremena i provode ga aktivno mogu razmišljati o pasminama poput haskija, njemačkog ovčara ili labradora. Međutim, budući vlasnici koji žive u manjim prostorima i nemaju previše slobodnog vremena trebali bi razmisliti o pasmini koja nije toliko aktivna.

Portali WNEP, Top Dog Tips, I Heart Dogs, Cheat Sheet i Good Housekeeping složni su da je buldog najljenja pasmina. Tome u prilog ide podatak da se i engleski i francuski buldog nalaze na popisu slabo aktivnih pasa Američkog kinološkog društva.

Buldog je slabo aktivna pasmina koja drijema kad god uhvati priliku. No postoji razlog zašto je to tako. Imaju ekstremno kratak, uvučen nos, zbog čega ni ne mogu naporno vježbati. 

Ipak, čak i buldog ponekad uživa u šetnji i igri. No u prosjeku to je 44.31 minuta u danu, a to je vrijeme koje gotovo svatko može izdvojiti za svog ljubimca. 

Rijetko laju, ne provociraju druge pse, ali kada osjete da je ugrožena njihova obitelj, reagirat će i pokušati je obraniti. Iako znaju biti tvrdoglavi, zbog mirne naravi preporučuju se i ljudima koji tek ulaze u svijet pasa. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.