Pasmine pasa koje su idealne za obitelji s djecom

Foto: Pixabay

PSI su idealni kućni ljubimci - odani su i puni ljubavi prema svojim vlasnicima. Ali ako imate djecu i želite u dom dovesti štene, dobro razmislite koju ćete pasminu odabrati.

Na prvom mjestu je njemački ovčar – vjeran prijatelj, zaštitnički nastrojen prema ljudima koje voli, a posebno prema djeci. Odličan je u učenju i izvršavanju naredbi, tako da se na njega uvijek možete osloniti.

Zlatni retriver pasmina je dobrog temperamenta, nježna i zna kako se ponašati s djecom. Ne zahtijeva puno njege pa je odličan izbor za obitelji čiji je stil života dosta užurban.

Kavalirski španijel kralja Charlesa vrlo je nježna pasmina, prijateljski raspoložena prema svima, uključujući djecu, ali i starije ljude. Brzo će se prilagoditi vašem tempu života. Dovoljno je provesti sat vremena dnevno u šetnji s njim.

Samojed je gotovo uvijek dobro raspoložen. Voli djecu i brzo se emotivno veže za obitelj s kojom živi. Temperamentne je naravi pa ćete se morati pripremiti na duge šetnje.

Bigl će biti idealan za obitelji s djecom. Društven je i ima strpljenja s malom djecom, koja će zauzvrat dobiti pravog prijatelja koji će ih pratiti kroz život.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.