Problemi u Walesu: Divlje koze šeću ulicama i tuku se na parkiralištu

Screenshot: Youtube

STADO divljih koza blokiralo je ulaz na parking supermarketa u mjestu Llandudno, u velškome okrugu Conwy.

Većina ih bezbrižno šeće i pase travu, a neke su započele borbu rogovima nasred prometnice. Radi se o stadu divljih koza koje žive na rtu Great Orme, ali su se iz samo njima poznatog razloga spustile u Llandudno i "zauzele" parking ispred lokalnog supermarketa. 

Divlje koze bore se rogovima da bi uspostavile dominaciju ili pokazale svoje mjesto u stadu. Medicinska sestra Michelle Evans, koja ih je među prvima opazila, kazala je da su "to velike životinje" i da "prave vrašku buku" te da je "u prvom trenutku pomislila da je netko ozlijeđen". 

"Stanovnici su trubili iz automobila nastojeći ih rastjerati jer nisu uspijevali ni ući ni izaći s parkinga ispred supermarketa, pa su na koncu odustali te su zaobilazili veselo društvo. Doista ne očekujete da ćete naići na takvo što kada krenete po namirnice", rekla je Evans.

Uprava Conwyja je priopćila da "mora djelovati u interesu koza i njihove dobrobiti" kada se zateknu na gradskoj zemlji, no da oni nisu odgovorni za štetu koju koze prouzroče te ih ne mogu ukloniti jer se nalaze na privatnom posjedu. 

Kašmirske koze izvorno su bile dar kraljice Viktorije lordu Mostynu, a regijom lutaju već stotinjak godina. Premda nekoć u vlasništvu lorda Mostyna, danas ih smatraju divljim životinjama i za njih nitko nije zakonski odgovoran. Pozornost i međunarodnu slavu stekle su još na vrhuncu pandemije 2020., kada su lutale praznim ulicama Llandudna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.