Prolaznici uočili bradatu agamu kako šeta Zagrebom. Brzo se javila njena vlasnica

Foto: Facebook

AZIL Dumovec na svom Facebook profilu objavio je kako im je jedan Zagrepčanin javio da je na cesti uočio bradatu agamu.

"Neobičan se australski gmaz prošetao Markuševečkom Trnavom! Jedan je stanovnik tog zagrebačkog naselja jučer navečer na cesti uočio bradatu agamu. Veličanstven gušter dobroćudno ga je promotrio te otkrio svoju prirodu. Agame su inteligentne životinje prijateljski nastrojene prema ljudima", započeli su objavu.

Neobičan se australski gmaz prošetao Markuševečkom Trnavom! Jedan je stanovnik tog zagrebačkog naselja jučer navečer na...

Objavljuje Azil DumovecUtorak, 10. svibnja 2022.

Brzo se javila vlasnica ove životinje.

"Bradatu smo agamu preuzeli i prevezli u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Tamo je utvrđeno da je riječ o zdravoj životinji o kojoj se netko dobro brinuo. Agama je i nahranjena, no već će večeru blagovati u poznatom okruženju. Naime, javila nam se vlasnica agame i objasnila kako je gmaz iskoristio trenutak nepažnje ukućana i odšetao se iz dvorišta", napisali su. 

"Dodajmo zanimljivost da je agama u Maksimir stigla nekoliko dana nakon Australije u Zoološkom vrtu Grada Zagreba. Da je došla u subotu, susrela bi ljude iz svoje pradomovine te o njoj čula mnoštvo zanimljivih priča", napisali su na kraju objave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.