Udruga za divlje životinje: Gnjurac na Molatu je napao jer su ga turisti maltretirali

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

NAKON što je gnjurac napao ljude na otoku Molatu te jednom čovjeku umalo iskopao oko, o čitavom događaju oglasila se na Facebooku udruga za divlje životinje AWAP.

"Naravno da su turisti u kombinaciji s lokalcima maltretirali pticu i to danima. Konkretno, ti Talijani su ga i lovili u mrežu. Kada je ptica konačno odreagirala, onda su krenule ubilačke ideje", napisali su.

"Zahvaljujući nekolicini ljudi koji godinama ljetuju u mjestu, uspjeli su aktivirati Upravu za zaštitu prirode i velikim osobnim angažmanom gospodina Perića pticu je jučer ulovio vatrogasac i navodno pustio u Brguljama."

"Nakon cjelodnevnog pritiska da se pticu izmjesti i spasi joj se život. Na otocima općenito caruje jedan primitivan i okrutan odnos i prema domaćim i divljim životinjama. Više od mačaka vole štakore koji im caruju po gradićima. Što i prenose na djecu."

"Ako se među njima i nađe pokoja dobra duša koja brine o životinjama, izvrgnu ju ruglu i prave im probleme i svinjarije. Uglavnom im se turisti brinu o životinjama, a postupci zgražavaju, pa to i prenose po svijetu, dakako. Često nam i ozlijeđene divlje životinje dovoze stranci koji su na ljetovanju", zaključili su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.