Vlasnica je psu ispunila posljednju želju, njegova reakcija ostavlja bez riječi

Screenshot: TikTok

GDJE biste željeli provesti svoj posljednji dan na Zemlji? Za psa po imenu Bailey odgovor je jasan: blizu omiljenih junaka iz Disneyjevih filmova. Kada mu je vlasnica ispunila tu želju, Baileyjeva reakcija slomila je srca mnogih.

Zlatni retriver Bailey bio je, prema riječima njegove vlasnice, očaran likovima iz Disneyjevih filmova. Kada je postalo jasno da su mu dani odbrojani, njegova vlasnica donijela je dirljivu odluku - povesti ga na posljednji izlet u Disney World u Floridi kako bi upoznao svoje omiljene junake.

@glowingmemorystore We all miss you Bailey💕 #dogsoftiktok #doglovers ♬ Stuff We Did (from 'Up') - Piano Version - your movie soundtrack

U nekoliko videa podijeljenih na TikToku vidimo Baileyja kako uživa u posebnim trenucima s likovima iz Disneyjevih filmova. U jednom od njih susreće likove iz filma Čudovišta iz ormara koji ga nježno maze. U drugom trenutku, Bailey se grli s vanzemaljcem iz filma Lilo i Stitch.

No, najsnažnija scena je ona u kojoj Bailey, očito emotivno dirnut, počinje plakati. To je prizor koji je mnoge gledatelje ostavio bez riječi.

@glowingmemorystore We miss you Bailey🥺 #mydog #doglovers ♬ Stuff We Did (from 'Up') - Piano Version - your movie soundtrack

"Ovo me rasplakalo. Nikada nisam vidio psa kako plače", napisao je jedan korisnik. Drugi je dodao: "Mislim da nije htio da ovaj dan završi." Još jedan korisnik objasnio je: "Čuo sam da su zlatni retriveri jedina pasmina pasa koja može plakati pravim suzama."

Iako je oproštaj od Baileyja zasigurno bio bolan, njegova vlasnica može biti sigurna da mu je pružila najbolje moguće posljednje dane, ispunjene ljubavlju i srećom.

Mogu li psi zaista plakati?

Psi mogu proizvesti suze, ali to nije nužno povezano s emocijama kao kod ljudi. Prema nedavnim istraživanjima, psi mogu pokazivati povećanu proizvodnju suza tijekom emocionalno značajnih događaja, poput ponovnog susreta s vlasnicima. Znanstvenici su otkrili da psi, prilikom takvih emocionalnih trenutaka, mogu proizvesti više suza, iako to nije isto kao plakanje iz tuge, kao kod ljudi. Suze su obično povezane s funkcijom fiziološkog održavanja oka, ali emocije, poput sreće pri ponovnom susretu s vlasnikom, mogu potaknuti dodatnu produkciju suza.

Studija provedena u Japanu sugerira da hormon oksitocin, koji je povezan s osjećajem privrženosti, igra ključnu ulogu u povećanju suza kod pasa prilikom ponovnih susreta s vlasnicima. No, za razliku od ljudi, psi ne plaču kao odgovor na emocionalne boli, poput tuge ili boli zbog gubitka.

Dakle, iako psi mogu pokazati suze, one su više fiziološke reakcije nego emocionalne, a suze nisu nužno pokazatelj tuge. Istraživanja u tom području još su uvijek u ranoj fazi, ali trenutno dostupni podaci sugeriraju da su emocije poput radosti povezane s povećanjem suza kod pasa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.